Marko: Nem fogadnék rá, hogy 24 győzelmünk lesz

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 15:18
NurPhoto via AFPVerstappen tavaly eseménydús futamon aratta az első melbourne-i győzelmét (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem tartja valószínűnek, hogy mind a huszonnégy versenyen győzedelmeskednek.

Mindössze két nagydíjat teljesített a mezőny, de már most központi kérdést jelent a résztvevők, a kritikusok, valamint a szurkolók körében, hogy az idényt bombaformában kezdő Red Bull a Bahreinben, majd Szaúd-Arábiában elért kettős győzelme után a fennmaradó huszonkét futamon is diadalmaskodik-e. A „vörös bikák" egy évvel ezelőtt huszonkettőből huszonegy versenyen nyertek, míg az idei két Grand Prix során mindössze egyetlen pontot hullajtottak el – Dzsiddában Charles Leclerc futotta meg a leggyorsabb kört, és zsebelte be a bónuszpontot. 

A Formula–1 történetében még nem volt példa arra, hogy egy csapat tökéletes évet teljesítsen, és a „vörös bikák" tanácsadója, Helmut Marko véleménye szerint ez az idén sem fog változni. „Még csak két futam ment le a huszonnégyből. Az időmérőn sokkal szorosabbá vált a küzdelem, csak Max (Verstappen) semmiből előhúzott körei jelentették a különbséget, és ezért szereztünk két pole pozíciót. Amikor olyan helyszínekre érkezünk, mint Monaco és Szingapúr, ahol meglehetősen nehéz előzni, máris másképp festhet a helyzet. Mindenesetre én nem fogadnék rá, hogy huszonnégy győzelmünk lesz."

A tanácsadó az OE24-nek adott nyilatkozatában azt ugyanakkor elismerte, hogy a bajnokság harmadik állomására, Melbourne-be is fő esélyesként érkeznek meg, és egyértelművé tette, milyen eredményt vár a csapattól a helyszínen. „Remélhetőleg jön az újabb győzelem. Eddig két versenyünk volt két teljesen különböző pályán, és az autónk mindkettőn sikeres volt. Szóval nagyon optimistán érkezünk meg Ausztráliába."

A Red Bull tavaly Verstappen révén diadalmaskodott az Albert Parkban, másodikként Lewis Hamilton látta meg a kockás zászlót, míg a dobogó alsó fokára Fernando Alonso állhatott fel az eseménydús futam végén.

38. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 22., PÉNTEK
1. szabadedzés2.30–3.30
2. szabadedzés6.00–7.00
MÁRCIUS 23., SZOMBAT
3. szabadedzés2.30–3.30
Időmérő6.00–7.00
MÁRCIUS 24., VASÁRNAP
A verseny (58 kör, 306.124 km) rajtja5.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Japán Nagydíj, SzuzukaÁprilis 7., 7.00
Kínai Nagydíj, SanghajÁprilis 21., 9.00
Miami Nagydíj, MiamiMájus 5., 22.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik