Zöldbe és feketébe öltözött a Stake 2024-es versenygépe

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.02.05. 20:16
Bemutatkozott a Stake autója (Fotó: X/Stakef1team)
Hétfő este nagyszabású rendezvény keretében leplezték le a Formula–1-es Stake F1 Team Kick Sauber csapat 2024-es versenygépét Londonban.

 

A Formula–1-es bemutatók sorát a tavaly még Alfa Romeóként versenyző, de az idén már Stake F1 Team Kick Sauber néven futó csapat folytatta, amely fennállása során először rántotta le a leplet az Egyesült Királyságban aktuális autójáról – a hinwili alakulat korábban Svájcban, Ausztriában, valamint Németországban tartott leleplezést.

Az ilyen tekintetben rendhagyónak számító nagyszabású londoni rendezvény keretein belül tehát először láthatott a nagyközönség idei versenygépet, hiszen a bemutatóját reggel megtartó Williams kizárólag a festését prezentálta a New Yorkban helyet kapó évnyitó eseményén.

 

Az Alfa Romeóval az együttműködést az előző év végén befejező hinwiliek 2026-ban már az Audi neve alatt fognak versenyezni, a két átmeneti évre a Stake lépett elő névadó szponzorrá, ezért a gép külseje és az istálló megjelenése is sok változáson esett át. A C44-es zöld és fekete fényezést kapott, a színek a versenyzők overálján, a csapatruházaton is visszaköszönnek.

 
 
 
 

Nem csak dizájnjában módosult az autó: az  előző idényt a kilencedik, vagyis utolsó előtti helyen záró, és mindösszesen tizenhat pontot szerző istálló a csalódást keltő eredmények után úgy határozott, koncepciót is vált, így a karosszériától kezdve egészen a felfüggesztésig átalakította a kocsit, amely már részben az új technikai igazgató, James Key irányítása alatt készült el. A korábban a McLarennél dolgozó szakember tavaly szeptemberben kezdett el dolgozni a svájciaknál.

A C44-es először most pénteken gurul pályára egy filmforgatási nap keretein belül a Circuit de Catalunyán, ezt követően a csapat Bahrein felé veszi az irányt, február 21. és 23. között ugyanis Szahírban rendezik meg az idény előtti kollektív tesztet.

A hinwiliek színeiben az idén is Valtteri Bottas, valamint Csou Kuan-jü fog versenyezni, a páros a harmadik közös idényére készül, a finnt 2025-ig, a kínait a mostani év végéig köti szerződés a teamhez. A svájci alakulat egyértelmű célja, hogy előrelépjen, és erős tagja legyen a középmezőnynek.

Az autóbemutatók sorát az Alpine folytatja, amely február 7-én leplezi le 2024-es gépét, az A524-est.

CSAPAT IDŐPONTAUTÓBEMUTATÓ
Red Bullfebruár 15. 
Mercedesfebruár 14. 
Ferrarifebruár 13. 
McLarenfebruár 14. 
Aston Martinfebruár 12. 
Alpinefebruár 7. 
Williamsfebruár 5.A Williams New Yorkban leplezte le 2024-es autóját
Visa Cash App RBfebruár 8. 
Stake F1 Team Kick Sauberfebruár 5.Zöldbe és feketébe öltözött a Stake 2024-es versenygépe
Haasfebruár 2.Bemutatkozott a Haas 2024-es versenygépe, a VF-24-es

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik