F1: Schumacher megérdemli, hogy a rajtrácson legyen – Wolff

Vágólapra másolva!
2023.09.11. 14:47
null
Schumachert a Williamsszel hozták szóba (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, a mezőnyből az előző év végén kiszoruló Mick Schumacher megérdemel egy második esélyt. A német visszatérésének a honfitárs, Sebastian Vettel is örülne, azonban 2025-ig nem lát rá sok esélyt.

 

 

 

Mint ismert, Mick Schumacher az előző év végén szorult ki a mezőnyből, miután a Haas nem tartott igényt rá, és Nico Hülkenberget szerződtette a helyére. A német ugyanakkor nem került ki teljesen a „száguldó cirkusz" körforgásából, hiszen a Mercedes felkarolta, és tartalék pilótának nevezte ki. Schumacher sok időt tölt el a szimulátorban, és éles körülmények között is kipróbálhatta már az idei Ezüstnyilat a júniusi Pirelli-teszt keretein belül Spanyolországban.

14. SZINGAPÚRI NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 15., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.30–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 16., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.30–12.30
Időmérő: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 17., VASÁRNAP
A verseny (62 kör, 305.54 km) rajtja: 14.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 24., 7.00Japán Nagydíj, Szuzuka
Október 8., 19.00Katari Nagydíj, Loszaíl
Október 22., 21.00 Amerikai Nagydíj, Austin

A német nem titkolt célja, hogy állandó versenyzőként térjen vissza a rajtrácsra, és ebben a Mercedes is támogatja, azonban a legtöbb ülést mér betöltötték 2024-re, és egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy lehetőséget kap. Noha Schumachert nemegyszer szóba hozták a Williamsszel, és a grove-iak egyelőre nem erősítették meg, hogy Logan Sargeant megtarthatja a helyét, a tavaly visszavonuló négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint nincs sok esélye a honfitársának.

Jelenleg bonyolult a helyzet. Talán egyetlen ülés maradt, és egyáltalán nem könnyű megszerezni, de van némi esély rá. Azt gondolom, fontos, hogy jövőre is folytassa a munkát, és dolgozzon a második F1-es lehetőség megszerzésén. A németek szempontjából kulcsfontosságú, nemcsak a legnagyobb fiatal tehetség, hanem pillanatnyilag talán az egyetlen is. Jelenleg azonban nincs túl nagy mozgás, és többeknek csak a következő év végén jár le a kontraktusa" – nyilatkozta a német kiadású Sky Sportsnak.

A Red Bull-lal múlt hétvégén egy esemény keretein belül újraegyesülő Vettel mellett a Mercedest irányító Toto Wolff sem tűnt nagyon bizakodónak a 2024-es esélyeket illetően, ám hangsúlyozta, szerinte Schumacher ülést érdemel a Formula–1-ben.

Úgy gondolom, megérdemli, hogy a rajtrácson legyen. Ha hosszú ideig nem érzed magad magabiztosan az autóban, egyre nagyobb nyomást helyezel magadra, és annál kevésbé fogsz jól teljesíteni. Szerintem pontosan ez történt a Haasnál. Gyors. Ha bajnokságot nyersz a Formula–3-ban és a Formula–2-ben is, akkor nagy potenciál van benned, azonban neki nem adatott meg a lehetőség, hogy mindezt megmutassa. Nagyon örülök, hogy olyan harmadik számú versenyzőnk van, akiről tudom, hogy el fogja végezni a munkát, ha úgy alakul" – jelentette ki az osztrák, majd rámutatott, Schumacher milyen fontos szerepet tölt be az alakulatnál.

„A szimulátorban elvégzett munkájának óriási szerepe van, és lehetővé teszi a számunkra, hogy néha ilyen nagy ugrásokat tegyünk meg péntekről szombatra."

Wolff szót ejtett a Williamsről is, amely csapattal a németet többször is összeboronálták. „A Williams megérdemli, hogy a mezőny első felében versenyezzen, hiszen nagyon jó munkát végeznek. Láttuk, milyen hatékony és gyors a kocsi nagy tempó mellett, ráadásul a nagy leszorítóerőt igénylő Zandvoortban is ott voltak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik