F1: „Jobb, ha van egyfajta hierarchia” – a Red Bull nem szerződtetné Hamiltont

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 11:45
null
Marko el tudja képzelni Norrist (balra) Verstappen (jobbra) mellett, de Hamiltont (középen) nem (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem szívesen látná Lewis Hamiltont Max Verstappen csapattársaként, szerinte fontos, hogy az alakulaton belül egyértelmű hierarchia legyen két versenyző között.

 

 

 

33. HOLLAND NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
AUGUSZTUS 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.30–12.30
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 27., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 307.471 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 3., 15.00Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 17., 14.00Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Szeptember 24., 7.00Japán Nagydíj, Szuzuka

Noha a Red Bull tizenhárom verseny óta veretlen a Formula–1-ben, és toronymagasan vezeti mindkét bajnokságot, Sergio Pérez az április végi Azeri Nagydíj óta nyeretlen, és 125 pontos, vagyis pontosan öt futamgyőzelemnyi hátránnyal áll az egyéni vb-összetett második helyén a zsinórban nyolc sikernél járó csapattársa, Max Verstappen mögött.

A mexikói pilóta teljesítményét látva nemegyszer szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy veszélyben van az ülése, és Daniel Ricciardo alphatauris szerződtetése még inkább erősítette ezen híreszteléseket. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ugyanakkor azonnal igyekezett lehűteni a kedélyeket, és a Motorsport-Magazinnak adott legutóbbi nyilatkozatában is kiemelte, nem szívesen szerződtetne erős versenyzőt a holland mellé.

A közönség, a tévénézők, valamint az újságírók biztosan imádnák. Azonban csapatvezetőként sikert és bajnoki címet akarsz, ha lehetséges az egyénit és a konstruktőrit is. Ehhez jobb, ha van egyfajta hierarchia, ahol egyértelmű, hogy van egy gyorsabb, első számú versenyző, illetve egy második számú. (Lando) Norrist el tudom képzelni csapattársként, (Lewis) Hamiltont viszont már nehezebben. A csapaton belüli légkör, valamint a teljesítmény nem szenvedhet csorbát. A múltban már láthattuk, hogy mi történt például Ayrton Senna és Alain Prost, vagyis két szupersztár esetében, akik csakis egymásra figyeltek, és így a csapat a második helyre került.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik