F1: a Haas változatlan pilótapárossal folytatja – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 10:31
null
A Haas nem változtat (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Haas hivatalosan megerősítette, hogy hosszabbított jelenlegi pilótapárosával, Nico Hülkenberggel és Kevin Magnussennel.

 

 

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner többször is hangoztatta, hogy elégedett a jelenlegi versenyzőivel, és szeretne minél hamarabb pontot tenni a pilótakérdés végére, így aligha tekinthető meglepőnek, hogy az alakulat a hétvégi Holland Nagydíjat megelőzőn hivatalosan is bejelentette, 2024-ben is a Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen párossal kíván nekivágni az idénynek.

33. HOLLAND NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
AUGUSZTUS 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.30–12.30
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 27., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 307.471 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 3., 15.00Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 17., 14.00Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Szeptember 24., 7.00Japán Nagydíj, Szuzuka

„Úgy hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy rendkívül erős pilótapárosunk van az idén, és végső soron nem volt semmi okunk rá, hogy változtassunk. Kevin nyilvánvalóan már jól ismert érték a számunkra, és nagyon boldog vagyok, hogy a hetedik idényét fogja a Haas színeiben teljesíteni. Már csak abból, hogy 113 nagydíjon rajtolt el velünk, tudjuk, hogy mik az erősségei, amikhez remekül párosul az alakulatnál szerzett tudása és tapasztalata is” – kezdte az értékelést a csapatfőnök, aki kitért a „száguldó cirkuszba” idén visszatérő Hülkenberg teljesítményére is.

„ A garázs másik oldalán eközben Nico minden nehézség nélkül beilleszkedett, és bizonyította, hogy értékes tagja a csapatnak. A 200. Formula–1-es rajtjához közeledik, és nagy örömmel vagyunk a haszonélvezői ennek a tapasztalatnak."

„Meg kell oldalunk az idei autó, a VF23-as problémáit, nem tagadjuk, de rendkívül szerencsések vagyunk, hogy két olyan versenyzőnk van, akiknek a visszajelzéseik felbecsülhetetlen értékűek ahhoz, hogy megvalósíthassuk a mérnöki céljainkat. Kevin és Nico a kezdetektől fogva jól összecsiszolódtak, mindketten pontot szereztek, és különösen Nico remekelt az időmérőkön: hat alkalommal is bejutott a Q3-ba. Mindezt úgy, hogy 2019 óta nem versenyzett az F1-ben, ami jól mutatja, mennyire profi, és odafigyelt magára fizikailag. ”

„Kevin és Nico nagyon élvezi a sportban eltöltött időt, érettek, és megértik, mit kérünk tőlük. Így most rajtunk a sor, hogy 2024-et szem előtt tartva biztosítsuk, hogy olyan autót bocsátunk a rendelkezésükre, amellyel folyamatosan pontot lehet szerezni" – tette hozzá.

Hülkenberg kilenc, míg Magnussen két pontot gyűjtött az eddigi versenyhétvégéken, aminek köszönhetően az amerikai istálló pontazonossággal a konstruktőri nyolcadik helyet foglalja el.

 

A 2024-ES RAJTLISTA
rajtszámnév (nemzetiség)csapatmotor
1Max VERSTAPPEN (holland)Red Bull Honda RBPT
11Sergio PÉREZ (mexikói)Red Bull Honda RBPT
?
MercedesMercedes
63George RUSSELL (brit)MercedesMercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) Ferrari Ferrari
16Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
14
Fernando ALONSO (spanyol)Aston Martin Mercedes
18Lance STROLL (kanadai)Aston MartinMercedes
23Alexander ALBON (thaiföldi)
WilliamsMercedes
?
WilliamsMercedes
10Pierre GASLY (francia)
AlpineRenault
31Esteban OCON (francia)AlpineRenault
?
AlphaTauri (?)
Honda RBPT
?
AlphaTauri (?)
Honda RBPT
20Kevin MAGNUSSEN (dán)HaasFerrari
27
Nico HÜLKENBERG (német) Haas Ferrari
81
Oscar PIASTRI (ausztrál)McLarenRenault
4Lando NORRIS (brit)McLarenRenault
77Valtteri BOTTAS (finn)Alfa RomeoFerrari
?
Alfa RomeoFerrari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik