Coulthard és Webber is bízik a Red Bull folyamatos fejlődésében

Vágólapra másolva!
2008.01.16. 12:31
David Coulthard és Mark Webber is bízik abban, hogy folyamatosan fejlődik majd a Red Bull szerdán bemutatott idei Formula-1-es autója. A csapat szerény külsőségek mellett, a jerezi tesztelés során „leplezte le” az RB4 kódjelű konstrukciót.
Coulthard és Webber pózol az RB4-gyel
www.autosport.com
Coulthard és Webber pózol az RB4-gyel
Coulthard és Webber pózol az RB4-gyel
www.autosport.com
Coulthard és Webber pózol az RB4-gyel

Az istálló kocsiját – immár másodszor – a száguldó cirkusz egyik legjobb szakemberének tartott Adrian Newey tervezte.

„Az a leglényegesebb, hogy folyamatos legyen az előrelépés – kezdte nyilatkozatát Webber, majd hozzátette: - Ugyanaz maradt a motorunk, a versenyzőpárosunk és a mérnöki gárdánk is. A szakemberek mellett David (Coulthard) is a csapatnál maradt, velem együtt, ez pedig sokat segíthet vasárnap délutánonként.”

Mark Webber tavaly 13 pontot gyűjtött, ezzel tizenegyedik helyen zárt összetettben. Az ausztrál versenyző egy „egységgel” és pozícióval maradt el skót csapattársától, David Coulthardtól.

A szerdai autóbemutatón Adrian Newey leszögezte, „forradalmian” új konstrukciót tervezett, semmilyen téren nem kötött kompromisszumot. A sztártervező reméli, idén elmaradnak a tavalyi szezonban gyakran előforduló műszaki hibák.

„Nagyon eredményesek voltunk a legutóbbi szezon utolsó három futamán és ebből a szemszögből is érdeklődéssel vártuk az új autót. Természetesen a Ferrari és a McLaren idén is nagyon erős lesz, de utánuk nagyon szoros verseny alakulhat ki. Reméljük, hogy mi is bekerülünk ebbe a csoportba a BMW, a Renault és valószínűleg a Williams mellé. De ki tudja, lehet, hogy a Toyota és a Honda is csatlakozik ehhez a csapathoz” – mondta Christian Horner, a Red Bull F1-es főnöke.

Szerdán azt is bejelentette az istálló, hogy a svájci Sébastien Buemi lesz a harmadik számú versenyző. A 19 éves reménység tavaly nyár óta áll hivatalos kapcsolatban a Red Bull-csapattal, akkor a német Michael Ammermüllert váltotta. Buemi idén már a szezon kezdetétől résztvevője lesz a GP2-es sorozatnak, amelyben tavaly mutatkozott be, szintén Ammermüllert váltva az ART-nál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik