Fernando Alonso és Ross Brawn: mágikus páros a Red Bullnál?

Vágólapra másolva!
2007.11.05. 15:36
Az As madridi sportnapilap információ szerint Fernando Alonso tervei között szerepel az, hogy 2008-ban együtt dolgozzon a Ferrarival legendás sikereket elért technikai igazgatóval Ross Brawnnal. A spanyol sajtó szerint jelen pillanatban az osztrák multimilliárdos Dietrich Mateschitz istállója, a Red Bull a legesélyesebb arra, hogy elkötelezze a "mágikus Brawn-Alonso páros"-t.
Ross Brawn és Fernando Alonso egy istállóhoz kerülhet
Ross Brawn és Fernando Alonso egy istállóhoz kerülhet
Ross Brawn és Fernando Alonso egy istállóhoz kerülhet
Ross Brawn és Fernando Alonso egy istállóhoz kerülhet

Brawn és Alonso elcsábítása jónéhány csapat számára garanciát jelentene egy elsőrangú világbajnoki szerepléshez. Ahhoz, hogy mindkettejük egy istállóhoz kerüljön, azonban nem akármilyen kapcsolatok, és nem akármennyi pénz szükségeltetik.

Többhónapos bizonytalanság után a 2007-es kettős vb-cím után úgy tűnik, a Ferrari csapatnál nem ragaszkodnak ahhoz, hogy Ross Brawn technikai igazgató visszatérjen Maranellóba önkéntes száműzetéséből.

A sikeres szezon rábreszthette Jean Todtékat arra, hogy a Schumacher-éra után is képesek a csúcson maradni - akár Ross Brawn nélkül is.

Úgy tudni, a Ferrari korábbi sikerkovácsának sincs ellenére az Alonsóval való együttműködés.

A kettejükért folyó versenyben a Red Bull Team került lépéselőnybe, Dietrich Mateschitz, az istálló multimilliárdos tulajdonosa ugyanis rövid távon szeretne sikereket elérni fiatal csapatával.

A "kiscsapat" ütőkártyája lehet a kiapadhatatlan pénzforrásokon kívül az is, hogy a Red Bull tervezője nem kisebb, név, mint Adrian Newey, aki a Williams-szel és a McLarennel is világbajnoki címig jutott. Egy másik mérnökkel, Paul Monaghannel pedig rendkívül jó a kapcsolata az asztúriai származású spanyol sztárnak.

A Red Bullhoz hasonlóan a Toyota számára is minden feltétel adott, ahhoz, hogy ilyen szenzációs igazolásokat vigyenek véghez.

A Red Bull mellett szól azonban, hogy a csapat székhelye a szigetországban, Milton Keynesben van, a Toyotával ellentétben. Brawn a hírek szerint ugyanis semmi pénzért nem hagyná el a szigetországot...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik