Ekl: Most az egyszer lehet, hogy a lila-fehéreknek fogunk szorítani – Dibusz

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 06:46
Nem tudott lépéselőnybe kerülni a Ferencváros a Genkkel szemben, miután hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el az Európa-konferencialiga csoportkörének 4. fordulójában. A találkozó után Botka Endre, Dibusz Dénes, illetve Maarten Vandevoordt értékelt.  

„A mai mérkőzésen is azt éreztem, hogy nagyon közel van a két csapat, s most talán nekünk volt nagyobb lehetőségünk, hogy megszerezzük a három pontot. Kicsit bosszantó, hogy tíz emberrel voltunk, amikor a gólt kaptuk. Ebből tanulni kell” – értékelt a csereként beálló Botka Endre.

Dibusz Dénes úgy fogalmazott, hogy egy kis hibából nagy lett azzal, hogy nem tudtak időben cserélni, s szerinte Adama Traore akár tisztázhatott is volna Galarza elől, akinek a távolija kipattant a Ferencváros kapusáról, Munoz pedig Civicet megelőzve gólt szerzett.

Miután a két csapat mindkét mérkőzése döntetlennel zárult, a továbbjutást így nagyban befolyásolja majd, hogy a folytatásban mit játszik a két csapat a csoportot vezető Fiorentinával, amely a következő fordulóban fogadja a belgákat.

„Most az egyszer lehet, hogy a lila-fehéreknek fogunk szorítani” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Dibusz.

Videónkban a Ferencváros játékosai részletesebben is beszélnek a mérkőzésről, a csoport állásáról, s arról is, hogyan bírják az ősz erőltetett menetét, beleértve a válogatott Eb-selejtezőit is. Továbbá megszólal a Genk kapusa, Maarten Vandevoordt is, aki saját teljesítménye mellett nemcsak Dibusz Dénesről beszél, hanem szót ejt Gulácsi Péterről is, akivel jövőre akár csapattársak is lehetnek a Lipcsénél.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
F-CSOPORT
FERENCVÁROSI TC–KRC GENK (belga) 1–1 (0–0)
Budapest,Groupama Aréna,20 127néző.Vezette:Alekszej Kulbakov (Dmitrij Zsuk, Oleg Maszljanko) – fehéroroszok
FTC:Dibusz – Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Civic – Sigér D. (Esiti, 79.), Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdan, 51.), A. Traoré (Botka, 79.) – Pesics (Lisztes, 79.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
GENK:Vandevoordt – Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga – Baah, Hrosovsky, Heynen (Galarza, 32.), El-Hanusz – Paintsil (Fadera, 74.) – Zeqiri (Sor, 88.).Vezetőedző:Wouter Vrancken
Gólszerző:Pesics (47.), ill. Munoz (62.)

A mérkőzés onlive, szöveges tudósítása itt érhető el!

A csoport másik mérkőzésen:Csukaricski (szerb)–Fiorentina (olasz) 0–1

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina42211– 4 +78
2. FERENCVÁROS413 6– 4 +26
3. Genk413 5– 3 +26
4. Csukaricski44 1–12–110

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik