A Freiburg könnyedén legyőzte odahaza a Topolyát

Vágólapra másolva!
2023.11.09. 21:00
null
Fotó: AFP
A labdarúgó Európa-liga A-csoportjának 4. fordulójában a Topolya 5–0-ra kikapott Freiburgban.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Freiburg (német)–Topolyai SC (szerbiai) 5–0 (1–0)
Freiburg,Europa Park Stadion,31 500néző.Vezette:Saggi (norvég)
Freiburg:
Atubolu – Ginter, Lienhart (Kübler, 78.), Gulde – Sildillia, Eggestein, Höfler, Weisshaupt (Jo. Makengo, 71.) – Röhl (Gregoritsch, 57.), Höler (Doan, 71.), Grifo (Adamu, 78.).Vezetőedző:Christian Streich
TSC:V. Ilics – Vlalukin (Calusic, a szünetben), Djordjevics, Sztojics, Antonics (Cvetkovics, 72.), N. Petrovics – Kuveljics (A. Csirkovics, a szünetben), Vulics, Djakovac (Radin, 61.) – Sz. Jovanovics (M. Pantovics, 61.), U. Milovanovics.Vezetőedző:Zsarko Lazetics
Gólszerző:
Röhl (24.),Eggestein (56.), Weisshaupt (69.), Adamu (80.), Doan (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Freiburg gyorsan próbára tette a TSC egyik legígéretesebb tehetségének tartott Veljko Ilicset, és annak reflexeit, ugyanis a negyedik és az ötödik percben is bravúrt kellett bemutatnia a mindössze húszéves topolyai kapusnak, Lucas Höler, illetve Philipp Lienhart lövését is védenie kellett.

A kezdeti nyomást átvészelték a vendégek, de aztán a 24. percben egy védelmi hiba után gólt kaptak: Djordjevics passzolt pontatlanul, s Maximilian Eggestein középre gurítását Merlin Röhl mintegy tíz méterről nem a legjobban találta el, de a labda megpattant Ilics előtt, és a jobb sarokban kötött ki.

A 38. percben úgy tűnt, megduplázza előnyét a Freiburg, amikor Ifet Djakovac labdavesztése után Vincenzo Grifo került helyzetbe, akinek a lövését pont Djakovac blokkolta, de a labda pontosan Röhl elé került, aki tíz méterről a bal kapufát lőtte telibe. A második félidőt jobban kezdte a TSC, ami azt eredményezte, hogy Atubolunak előbb a csereként beálló Alekszandar Csirkovics, majd Milos Vulics lövését is védenie kellett.

A kimaradt vendéghelyzetek után a hazaiak átvették a játék irányítását, folyamatosan a TSC kapuja előtt pattogott a labda, s ez a mezőnyfölény az 56. percben érett góllá, amikor Eggestein szerzett labdát, s a Grifóval történő háromszögezése után ballal a bal alsóba lőtt, Ilicsnek esélye sem volt védenie a pontos lövést. Nem sokat kellett várni a sérült Sallai Roland nélkül felálló Freiburg harmadik góljára: a 69. percben Noah Weisshaupt pazar csel után szembe találta magát Iliccsel, és kilőtte a bal alsót.

A hazai csapat cseréi igyekeztek élni a lehetőséggel, így a Freiburg nem vett vissza a tempóból, hanem fokozta azt, s Junior Adamu az Eggesteintől kapott labdát a jobb szélen gólra váltotta, miután irtózatos erővel lőtt a rövid sarokba. Amikor már mindenki a hármas bírói sípszót várta, akkor Doan Ricu a leshatárról kilépve beállította az 5–0-s végeredményt.

A TSC legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a szerb Szuperliga 15. fordulójában az újvidéki Vojvodinát fogadja, az Európa-ligában pedig november 30-án a londoni West Ham United látogat a TSC Arénába.

A csoport másik mérkőzésén

West Ham United (angol)–Olympiakosz (görög) 1–0(Paquetá 73.) –BŐVEBBEN ITT!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. West Ham United 4 3 1 7–4 +3 9
2. Freiburg 4 3 1 12–5 +7 9
3. Olympiakosz 4 1 1 2 6–7 –1 4
4. Topolyai SC 4 1 3 4–13 –9 1

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!



90+2. PERC DOAN RICU is betalál, ez nem hiányzott már. Junior kiváló passzát ballal a bal alsóba rúgja kissé jobbról, tízről, a vetődő Ilics csak belekapni tudott. 5–0!

Három perc a ráadás.

86. perc Doan szabadrúgását az ötös elől a bal felsőbe fejelné Gregoritsch, de hatalmas légi út végén véd Ilics. Látványosat homorítva.

82. perc Eggestein jobbal nem sokkal lő a léc fölé 16-ról.

Adamu 22 éves, 6-szoros osztrák válogatott, 6 millió euróért vették a nyáron Salzburgból, a 12. meccsén szerezte az első gólját.


80. perc Eggestein passzol JUNIOR ADAMU elé, aki kissé jobbról, hétről nagy erővel a bal alsóba lő. Első gólja a Freiburgban: 4–0!

78. perc Lukas Kübler Lienhartot, Junior Adamu Grifót váltja a hazaiaknál.

76. perc Gregoritsch ballal a kapusba lő kissé balról, hétről, éles szögből.

72. perc Milos Cvetkovics be, Antonics le.


71. perc Jordy Makengo váltja őt, Ricu Doan meg Hölert. Szélső helyett védő, ék helyett szélső.

Weisshaupt 22 éves, U21-es német válogatott ő is, 4 kanadai pontnál tart az idényben.

69. PERC ELDŐLT, NOAH WEISSHAUPT a bal alsóba lő egy remek csel és egy harcias közbelépés után az ötös bal sarkáról. Djordjevics csak nyomozta a labdát, amikor meg megtalálta, lepattant a németről. Grifóé a gólpassz: 3–0!

68. perc Gregoritsch 17-ről ballal a léc fölé lő.

67. perc Milan Radin Djakovacot, Milos Pantovics Jovanovicsot váltja a vendégeknél.

62. perc Grifo megindul, kissé balról jobbal 10-ről jócskán a lé fölé lő, a csereember passza után.


57. perc A frissiben felépült Michael Gregoritsch be, Röhl le.

56. PERC KETTŐ NULLA, eldőlni látszik, Hölerrel együtt labdát szerez a 16-is előtt MAXIMILIAN EGGESTEIN, háromszögez Grifóval, majd ballal nagyon okosan a bal alsóba lő kissé balról, 12 méterről. 2–0!

50. perc A Weisshaupt indította Röhl jobb oldali, lapos beadása elsuhan az ötösre befutó Höler előtt. Éppen csak!

A balszellő nem rokona a Magyarországon is játszó Csirkovicsnak, a KSZ Szamara adta kölcsön.

48. perc Csirkovics egy remek csel után kissé balról, 12-ről jobbal a bal alsót veszi célba, de vetődve véd a kapus, majd elkapja Atubolu Vulics 22 méteres, félmagas lövését is.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Josip Calusic be, Vlalukin le, Alekszandar Csirkovics meg Kuveljicset váltja a vendégeknél. Cserék posztokra.


64 százalékban volt a labda a hazaiaknál, 16-szor lőttek kapura, 7-szer a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 0/0.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Grifo szöglete után Röhl és Sildillia is Antonicsba lő az ötös elől!

44. perc Egy perc a ráadás.

43. perc Vulics egy szabadrúgása és két kornere után sem alakul ki helyzet a hazai kapu előtt.

39. perc Philipp Lienhart kap sárga lapot Milovanovics felrúgásáért.

A 21 éves Röhl kétszeres német U21-es válogatott, idényeli 11. meccsén most szerezte első gólját.

38. perc KAPUFA! Az ötös bal sarka elől kapura lő Grifo, közbelép Djakovac, a labda Röhl elé pattan, aki tízről ballal kapásból szép mozdulattal a jobb oldali kapufára lő. Félmagasan.

33. perc Höler passzával kapura tör Röhl, jobbal 11-ről a bal alsóba lőne, vetődve véd Ilicse, de... les.

30. perc Jovan Vlalukin kap sárga lapot Weisshaupt felvágásáért, Grifo bal oldali beadása aztán Ilicsé a bal sarok előtt.

71 százalékban a hazaiaké a labda.

29. perc Mellé, nem sokkal, Höfler Weisshaupt bal oldali beadását jobbal 17-ről nem sokkal húzza vissza a jobb alsó mellé.

26. perc Helyzet, Höler nem veszi észre, hogy elcsúszik a kapujából kilépő Ilics, nem lő a 16-os bal sarkáról, majd amikor meg igen, ballal feladja a kapusnak a labdát.

Odavarázsolta a labdát pattogósan a jobb alsóba. Merlin...

24. PERC VEZET A FREIBURG, egy jobb oldali Eggestein-beadást a kapu jobb sarkába tesz MERLIN RÖHL jobbal, kapásl, 11 méterről. Az előtte lepattanó labda meglepte a vetődő Ilicset: 1–0!

23. perc Sildillia, előtte Höler középtávolja sen pontos.

17. perc Röhl jobbal középre kanyarintja a labdát jobbról, Höler 13-ról a léc fölé fejeli a labdát.

15. perc Mezőnyharc, nagy hazai fölénnyel és sok rossz íveléssel.

Fotó: Tőke János
Fotó: Tőke János

8. perc Nagy tolakodás Grifo újabb kornere után, nincs 11-es, Ginter kissé jobbról, három méterről, éles szögből jobbal kapura lő, de véd a rövid sarok előtt Ilics.

6. perc Grifo kornerét kifejelik a védők az ötösről, Eggestein jobbal 24-ről kilövi a labdát a stadionból. Majdnem.

5. perc Lienhart kiváló indítása után Weisshaupt a 16-os jobb sarka elől jobbal a jobb, azaz a rövid alsóba lőne, a vetődő Ilics ezt is eléri.

4. perc Höler lő ballal a bal alsó felé az ötös elől, véd balra vetődve Ilics, nem kis bravúrral.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vensdégek tiszta sötétkékben.

Fotó: Tőke János
Fotó: Tőke János

Egy kis örökmérleg: egy meccs, egy 3–1-es német sikerrel.

JÖTTEK-MENTEK! Nincsenek ilyenek.

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Christian Günter, Gregoritsch, Philipp, Daniel-Kofi Kyereh, Sallai Roland és Max Rosenfelder sérült, a vendégektől Ivan Miloszavljevics és Marko Rakonjac maródi.

„Sallai Roland meghatározza a Freiburg támadójátékát, nagyon sajnálom, hogy megsérült. Rendkívül tisztelem őt, s bízom benne, hogy minél hamarabb visszatér. A TSC szempontjából persze lehet azt mondani, szerencsés, hogy ilyen képességű labdarúgó nem játszik, de láttuk Topolyán, hogy a csereként beállók is mennyire jók a Freiburgban” – fogalmazott Sós.

„Természetesen a csütörtöki mérkőzésnek is a Freiburg az esélyese, de a labda gömbölyű... Nekünk jelentős tapasztalatszerzés az Európa-liga, először jutott be a csapat nemzetközi kupa csoportkörébe, élvezzük a lehetőséget” – tette hozzá Sós.

A Topolya az El előző körében odahaza játszott a Freiburggal, megszerezte a vezetést, s bár 3–1-re kikapott, megmutatta, fel tudja venni a németekkel a versenyt.

Fotó: Tőke János
Fotó: Tőke János

„Folyamatosan jó teljesítményt nyújtunk az idényben, bár valóban akadt egy időszak, amikor mégsem jöttek a remélt eredmények. Viszont nem estünk kétségbe, elemeztük és igyekeztünk kijavítani a hibáinkat – mondta a Nemzeti Sportnak a 29 éves magyar támadó, aki szerdán érkezett meg csapatával Freiburgba, a csütörtök esti Európa-liga-csoportmérkőzés helyszínére. – Becsúszott néhány döntetlen, mert sorozatban jöttek a meccsek, megesett, hogy hét nap leforgása alatt háromszor kellett pályára lépnünk. Így lesz ez most is, hiszen a Csukaricski elleni bajnokit vasárnap rendezték, csütörtökön a Freiburg következik, három nappal később pedig az újvidéki Vojvodinát fogadjuk. Ez a sorozatterhelés mindenkinek új, de igyekszünk a legjobb teljesítményt nyújtani. A játékunkat folyamatosan elemeztük, nem találtunk olyat, ami miatt aggódni kellene.”

Kilenc tétmérkőzésből álló nyeretlenséget zárt le vasárnap a Topolyai SC, miután a szerb bajnokságban idegenben megverte a Csukaricskit. Zsarko Lazetics, az együttes vezetőedzője már a találkozó előtt kiemelte, nem lehet hullámvölgyről beszélni, mert ugyan valóban kilenc meccsen nem nyert csapata, de mindegyiken jól játszott, amit az Olympiakosz és a Crvena zvezda elleni pontszerzés is bizonyít. Hasonlóan látja a helyzetet Sós Bence, aki a nyáron igazolt a TSC-be.

A sérült Sallai Roland nélkül felálló Freiburg otthonában lép pályára csütörtök este a Topolyai SC az Európa-liga csoportkörében.

Marco Rossi kedden, a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón azt mondta, Sallai Roland is csatlakozik majd az utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére készülő válogatott kerethez – ehhez a magyar szövetség elküldte a szükséges papírokat a Freiburghoz –, és ha a támadó sérülése rendbe jön, akkor az ő játékára is számít a soron következő két találkozón.

Sallai október 26-án, a Topolya elleni idegenbeli találkozón a combjában izomszakadást szenvedett.

A tréner a Topolya elleni, csütörtöki (mai) Európa-liga-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón mondta el, hogy a magyar válogatott támadó továbbra sem játszhat. „Sallai Rolandra továbbra sem számíthatok. Egyelőre csak reméljük, hogy a jövő heti válogatott szünet után Roland visszatérhet” – fogalmazott Streich.

Sallai Roland a válogatott szünet után térhet vissza – így nyilatkozott Christian Streich, a Freiburg labdarúgócsapatának vezetőedzője.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FREIBURG–TSC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik