UEFA: a Ferencváros az Ekl-mezőny legjobb formában lévő csapata

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.05. 09:26
null
A Ferencváros Firenzében is folytatná nem mindennapi győzelmi sorozatát (Fotó: Árvai Károly)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az Európa-konferencialiga hivatalos Twitter-oldalán közzétett egy kimutatást az Európa-konferencialigában szereplő csapatok aktuális formájáról, a sorozat csütörtöki meccsei előtt. A lista élén a Ferencváros áll ötből öt győzelemmel.

 

Az UEFA közzétett egy formamutatót az Európa-konferencialigában szereplő csapatokról a sorozat csütörtöki mérkőzései előtt. Ebben mindegyik gárda legutóbbi öt mérkőzését tüntették fel, a bajnoki és Ekl-meccsek alapján.

A 32 csapat között csupán kettő van, amelyik a legutóbbi öt tétmeccsét megnyerte: a Ferencváros és a török Fenerbahce. A táblázat készítői valószínűleg a gólkülönbséget, illetve a szerzett gólok számát is figyelembe vették, így kerülhetett a lista élére az FTC, amely a vizsgált öt mérkőzést – MTK–Ferencváros 1–6, Ferencváros–Kecskemét 1–0, Ferencváros–Kisvárda 1–0, Ferencváros–Csukaricski 3–1, ZTE–Ferencváros 2–6 – öt győzelemmel és 17–4-es gólkülönbséggel tudta le (a Nagyecsed elleni 8–0-s Magyar Kupa-győzelmet nem vették figyelembe – a szerk.). A Fener az öt győzelem mellett 16–3-as gólkülönbséget produkált.

A Ferencváros és a Fener mögött az izraeli Maccabi Tel-Aviv a 3. négy győzelemmel és egy döntetlennel, a többi csapatnak vagy van veresége vagy kétszer is ikszelt. Az FTC csütörtöki ellenfele, a Fiorentina 9. a listán három győzelemmel és két döntetlennel.

 


 

A Ferencváros minden tétmeccset nézve (tehát az NB I és az Ekl mellett a Magyar Kupát is ide számolva) tízes győzelmi szériában van, legutóbb augusztus 13-án a Puskás Akadémiától szenvedett vereséget (1–2). Tízmeccses győzelmi sorozatot tétmérkőzéseken legutóbb 2009 tavaszán produkált az FTC, amikor még az NB II-ben szerepelt, akkor egymás után 14 mérkőzést is meg tudott nyerni (bajnoki és Ligakupa-meccsekkel együtt), a nagy széria 2009 júniusában a Makó elleni 2–1-es vereséggel zárult. A mostani tízes sorozatot csütörtökön a Fiorentina vendégeként folytathatná az Európa-konferencialigában…

EURÓPA-KONFERENCIALIGA. F-CSOPORT
1. FORDULÓ

Genk (belga)–Fiorentina (olasz) 2–2
Ferencváros–Csukaricski (szerb) 3–1

2. FORDULÓ
Október 5., csütörtök
21.00:
Fiorentina–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Csukaricski–Genk

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik