El, E-csoport: Hajnalék kikaptak, de így is továbbjutottak

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 20:54
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában a Hajnal Tamást is foglalkoztató német VfB Stuttgart – a magyar középpályás kezdőként a 88. percig a pályán lehetett – hazai környezetben kikapott ugyan a norvég Moldétól, de így is továbbjutott, mivel a dán FC Köbenhavn szintén pályaválasztóként nem bírt a 49. perctől emberhátrányban játszó román Steauával. A csoport első helyén utóbbi gárda léphetett tovább.

VfB Stuttgart (német)–Molde (norvég)VfB Stuttgart (német)–Molde (norvég)

A nem túl nagy iramú, inkább küzdelmes első negyvenöt percben kevés helyzet adódott a csapatok előtt, a védők mindkét oldalon legkésőbb a tizenhatos környékén tisztáztak, így a kapusoknak olyan sok védeni valója nem is akadt. Sven Ulreichnek egy távoli szabadrúgásnál, míg norvég kollégájának, Bugge Pettersennek egy ziccer után akadt komolyabb dolga. A Hajnal Tamást is felsorakoztató stuttgarti középpálya igyekezett a labda járatásával is, a norvégok viszont egy-két húzásos kontrákra rendezkedtek be. És utóbbiak bizonyultak veszélyesebbnek. A szünet előtti utolsó percben – de már a ráadásban – mégis vezetéshez jutottak a vendégek, pedig akciójukat veszélyes helyről elvégzett hazai szabadrúgás előzte meg. A felszabadítást viszont norvég kontra követte, Davy Claude Angan pedig a félpályán túlról kiugorva már ajtó-ablak helyzetben érkezett meg a stuttgarti kapu elé, és nem hibázott (0–1).

A szünet után egykapuzott a Stuttgart, erősen nyomta a Molde hátát nemcsak a tizenhatos, hanem az öt és feles vonala is, de sorra maradtak ki a nagyobbnál nagyobb hazai helyzetek. És többnyire a németek rontották el a befejezéseket, mintsem Pettersennek kellett volna védenie. A hajrában fokozódott a hazai nyomás, Hajnal előtt is adódott lehetőség, a 80. percben az ötösről fordulásból lőtt, a kapu mellé... Közelben álló, a kapunak szemben helyezkedő társa veszekedett is vele, hogy miért nem inkább neki passzolt. A 86. percben a Molde így is lezárhatta volna a találkozót, ám Ulreich lábbal hárította Husszain ziccerét.

FC Köbenhavn (dán)–Steaua Bucuresti (román)

Apró szabálytalanságokkal tördelte a játékot mindkét gárda, így folyamatos játék nem alakulhatott ki, és igazán komoly helyzetekig sem jutottak az érintettek. A szünet után létszámban megfogyatkoztak a vendégek, ebből azonban nem tudtak profitálni a dánok. Sőt a tíz emberrel játszó vendégek a 73. percben Raul Rusescu révén megszerezték a vezetést: a bukarestiek játékosa a jobbösszekötő helyéről irgalmatlanul kilőtte a rövid bal felsőt (0–1). A 87. percben aztán csak gólt szereztek a házigazdák, Igor Vetokele volt eredményes (1–1), döntetlenre mentve a találkozót. A továbbjutáshoz viszont még egy gól kellett volna, mert a dánok így hiába érték be pontszámban a németeket, az egymás elleni mutatójuk a Stuttgartnak kedvez.

EURÓPA-LIGA
E-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
VfB Stuttgart (német)–Molde (norvég) 0–1 (0–1)
Gólszerző: Angan (45+1.)
FC Köbenhavn (dán)–Steaua Bucuresti (román) 1–1 (0–0)
Gólszerző: Vetokele (87.), ill. Rusescu (73.)
Kiállítva: Tanase (49.)
AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Steaua Bucuresti 6 3 2 1 9–9 0 11
2. VfB Stuttgart 6 2 2 2 9–6 +3 8
3. FC Köbenhavn 6 2 2 2 5–6 –1 8
4. Molde 6 2 0 4 6–8 –2 6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik