Európai Játékok: Lovassy a 11. helyen zárt scratch-ben

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.06.27. 20:41
null
Lovassy Krisztián a 11. helyen zárt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Lovassy Krisztián értékes tapasztalatokat szerzett scratch-ben a fő száma előtt a minszki Európai Játékokon.

 

A scratch mindig tapogatózás, itt tudom meg, milyen formában vagyok, milyen formában vannak az ellenfelek, és mire számíthatok később” – mondta Lovassy Krisztián a pályakerékpárosok bemutatkozó száma előtt a klasszikus fapályás minszki velodrome-ban.

A tapogatózás sikerült, a tizenöt kilométeres viadalon 11. helyen célba érő magyar versenyző már tudja, mit kell másként csinálnia a vasárnapi omnium előtt.

Ezúttal nem mentünk olyan komoly átlagsebességet, hat kilométer per órával lassabbak voltunk, mint egy átlagos versenyen – értékelt Lovassy. – Most ötvenes átlagot mentünk, míg a világbajnokságon vagy egy világkupaversenyen ötvenkilenc és hatvan közötti átlag szokott kijönni. Ennek megfelelően választottam meg az áttételemet, egy kicsit keményebbet raktam fel, mert nagyobb tempóra számítottam, mint amilyen végül is lett. Végig hullámzás jellemezte a mezőnyt, ebbe pedig kicsit »beletört« a lábam a keményebb áttétellel.”

A formát illetően is biztató híreket mondott az országúton és pályán egyaránt szívesen szereplő magyar kerékpáros.

Az erővel nincs baj, az adatok azt mutatják, hogy minden rendben, csak a végén nem volt meg a gyorsaságom, amivel jobb helyezést érhettem volna el – mondta az ebben a számban két éve Európa-bajnoki ezüstrémet nyerő sportoló. – Most legalább már látom, mire számíthatok vasárnap az omniumban, és annak megfelelően választok áttételt a fő versenyszámomra.”

Vasárnap kemény feladat vár Lovassyra, hiszen az omnium 200 méteres időfutamból, scratch-ből, egyéni üldözőversenyből, pontversenyből és egy kilométeres időfutamból tevődik össze, a sikeres szereplés receptje azonban már a birtokában van.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

EURÓPAI JÁTÉKOK
KERÉKPÁR
Férfiak, scratch:
1. Hrisztosz Volikakisz (Görögország), 17:57, 2. Filip Prokopyszyn (Lengyelország) azonos idővel, 3. Jauheni Karaljok (Fehéroroszország) a. i., ...11. Lovassy Krisztián a. i.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik