2022 és 2023 győztesét Szilágyi Áronnak hívják

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 17:12
Szilágyi Áron kétszeres címvédőként indul a BOK-csarnokban (Fotó: FIE)
Három arany és egy bronz az elmúlt két év termése, már ami a budapesti BOK-csarnokot és a férfi kardozók vk-viadalát illeti – hétvégén jöhet a folytatás!

 

Több mint 250 sportoló nevezett a férfi kardozók budapesti világkupa-viadalára, amelynek egyéni küzdelmeit pénteken és szombaton, míg a csapatversenyt vasárnap rendezik a BOK-csarnokban.

Két évvel ezelőtt Szilágyi Áron – pályafutása során először – megnyerte az egyénit (a fináléban az olasz Luca Curatolit győzte le), tavaly pedig megvédte címét abban az emlékezetes döntőben, amelyben „visszaadta” a tust ellenfelének, Szandro Bazadzénak, miután a grúz nyilvánvaló találatát nem jelezte a gép – gesztusáért háromszoros olimpiai bajnokunk nemzetközi fair play díjat kapott.

„Kétszeres címvédőként indulok el a BOK-csarnokban a hazai világkupa-viadalon, és elképesztő élményeim vannak a magyar versenyről, a hazai rendezésről az itthoni környezetről  – mondta el Szilágyi Áron. –  Például a tavalyi, Szandro Bazadze elleni döntő, amelyben az ellenfelem már tizennégy tízre vezetett, s onnan jöttem vissza, de eszembe jut az is, hogy két éve a budapesti volt az első versenyem a tokiói olimpia után, és nyerni tudtam.”

Hogy jön-e a harmadik vk-arany Budapesten egymás után, az szombaton kiderül – a pénteki selejtező alól – ahogy azt a vívásban már megszokhattuk – a világranglista első 16 helyezettje felmentést kap, így Szilágyi mellett Szatmári Andrást sem láthatjuk vívni az első napon a BOK-csarnokban.

A Szilágyi által emlegetett 2022-es versenyen az egyéni győzelem mellett a csapatviadalon is magyar sikernek tapsolhatott a hazai közönség, a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron összetételű kvartett nyert, és még az sem zavarta meg az együttest, hogy az egyéni küzdelmek során Gémesi Csanád kisebb sérülést szenvedett. Tavaly már a megszokott gárda vívott, vagyis Iliász ki-, Gémesi visszakerült a válogatottba, a csapat pedig bronzérmet szerzett.

A csapatnál is felvetődik, folytatódik-e a dobogós sorozat – a jó szereplés már csak az olimpiai ágak miatt is fontos lenne. Mindez persze az egyéni versenyre is igaz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik