Vívás: Pusztai Liza nyerte a világbajnokok csatáját

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.01.27. 17:10
Pusztai Liza nyerte meg a világbajnokok csatáját (Fotó: Földi Imre)
Négy világbajnok is elindult a nők között Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett kard U23-as európai körversenyen, amelyben egyben a Magyar Kupa 2. fordulója is volt – a férfiak mezőnyből hiányoztak vb-aranyérmeseink.

 

Másra van szüksége egy korban előrébb járó sportolónak, mint egy huszonévesnek – a szakvezetők így magyarázták azt, hogy míg a férfiak között egyetlen világbajnokunk sem nevezett a szombati kard Magyar Kupa második fordulójára, amelyben egyben U23-as európai körverseny is volt, míg a hölgyek mezőnyében pástra lépett három kétszeres világbajnok és egy egyszeres. 

És persze nem keltett meglepetést, hogy ők négyen jutottak a legjobb négy közé is: az egyik ágon Szűcs Luca és Battai Sugár Katinka, míg a másikon Pusztai Liza és Katona Renáta vívta az elődöntőt, majd Szűcs és Pusztai a döntőt – utóbbi győzött 15:13-ra. 

A férfiaknál a világbajnokok távollétében a korábbi ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztián számított a legnagyobb esélyesnek, s a 22 éves kardozó igazolta is ezt, a fináléban 15:10-re verte a román Paul Ursachit. 

KARDVÍVÓ MAGYAR KUPA 2. FORDULÓ, U23-AS EURÓPAI KÖRVERSENY 
Férfiak: 1. Rabb Krisztián (Vasas SC), 2. Paul Ursachi (román), 3. Horváth Gergő (BHSE) és Vigh Benedek (Vasas SC). Nők: 1. Pusztai Liza (BVSC-Zugló), 2. Szűcs Luca (BVSC-Zugló), 3. Battai Sugár Katinka (DEAC) és Katona Renáta (Vasas SC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik