Vívás: Koch Máté bronzérmes a berni vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.11.11. 18:28
null
Koch Máté (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
A négy magyar párbajtőrözőből három elbúcsúzott már az első körben a berni világkupaverseny főtábláján, Koch Máté viszont az elődöntőig jutott.

 

„Kicsit más ez a szerepkör, de így is érmet szeretnék” – Koch Máté július végén egyéni világbajnoki címet szerzett Milánóban, azóta a pihenés és a felkészülés játszotta a főszerepet a vívók életében, a berni vk-viadal az első verseny a vb óta.

És ennek a vk-viadalnak a Vasas SC párbajtőrözője világbajnokként vágott neki.

Hogy kiválóan forgatja a pengét, azt Svájcban újfent bizonyított – s ezzel a napot is széppé varázsolta magyar szempontból. Mert szó mi szó, kicsit a szívünkhöz kaptunk, amikor a főtáblán pástra lépő magyarok, sorrendben Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor és Osman-Touson Maruan egymás után kiestek már az első körben, vagyis a 64 között.

Koch Máté viszont parádés menetelésbe kezdett, s csak a későbbi győztes svájci Lucas Malcotti tudta őt megállítani az elődöntőben, így Boczkó Gábor tanítványa bronzéremmel nyitotta a szezont.

Bernben vasárnap a csapatversenyt bonyolítják le – a kvalifikációs rangsorban a magyar válogatott az ötödik helyen áll, vagyis jelenleg az európai kvótát tartja a kezében.

VÍVÓ-VILÁGKUPAVERSENY, BERN
Párbajtőr. Férfiak. Egyéni
A 32 közé jutásért: Koch–Alimzanov (kazah) 15:8, Heinzer (svájci)–Siklósi 14:13, Kim Dzsae Won (dél-koreai)–Andrásfi 15:8, Hansen (amerikai)–Osman-Tousan 14:11. A 16 közé jutásért: Koch–Xiao (kanadai) 15:12. Nyolcaddöntő: Koch–Djacsuk (észt) 15:12. Negyeddöntő: Koch–Minobe (japán) 15:13. Elődöntő: Malcotti (svájci)–Koch 15:11. Döntő: Malcotti–Bayard (svájci) 15:13. Végeredmény: 1. Lucas Malcotti, 2. Bayard, 3. Koch Máté és Jamada (japán), ...33. Siklósi Gergely, ...39. Andrásfi Tibor, ...48. Osman-Touson Maruan

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik