Vívás: Battai Sugár nyerte a Magyar Kupa 1. fordulóját

Vágólapra másolva!
2023.11.04. 17:22
null
Battai Sugár Katinka (Fotó: Dömötör Csaba)
A férfiaknál a világbajnokok nem indultak a Magyar Kupa 1. fordulójában, a nőknél viszont három vb-aranyérmes pástra lépett az UTE Király utcai termében megrendezett viadalon.

Pusztai Liza végül mégsem indult el a szezon első hazai válogatóversenyén, világbajnok társai, Battai Sugár Katinka, Katona Renáta és Szűcs Luca viszont pástra lépett szombaton – Márton Anna értelemszerűen hiányzott, hiszen Gárdos Gábor tanítványa másfél hete esett túl az újabb műtéten Németországban, és jelenleg gyógytornázik.

A három világbajnok kettő vívta a döntőt – Szűcs Luca váratlan vereséget szenvedett a nyolc között, Battai és Katona viszont nem hibázott: a fináléban Dávid László tanítványa bizonyult jobbnak (15:13).

A férfiaknál világbajnokaink kihagyták a válogatóversenyt, a viadal Rabb Krisztián győzelmét hozta: az ifjúsági olimpiai bajnok a döntőben Iliász Nikolászt verte meg (15:11).

MAGYAR KUPA, 1. FORDULÓ
Kard. Egyéni. Férfiak:
1. Rabb Krisztián (Vasas SC), 2. Iliász Nikolász (DSI Debrecen), 3. Vigh Benedek (Vasas SC) és Petrucz Mirkó (BVSC-Zugló. Nők: 1. Battai Sugár Katinka (DEAC), 2. Katona Renáta (Vasas SC), 3. Buitenhuis Marlen (BVSC-Zugló) és Spiesz Anna (Vasas SC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik