Vitorlázás: negyeddöntős a Berecz Zsombor vezette magyar hajó

Vágólapra másolva!
2023.11.24. 18:39
null
Berecz Zsombor (Fotó: AFP)
A Berecz Zsombor vezette magyar együttes csoportmásodikként jutott be a legjobb nyolc közé a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amely a vitorlázók csapat-világbajnokságának is tekinthető.

 

A Kanári-szigeteken zajló esemény döntőjében a Sámánok elnevezésű gárda a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult, és minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval száll vízre. A négyes csoportokban négy futamot rendeztek, az utolsót dupla szorzóval számították be. A magyar szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint a nyolcaddöntő pénteki utolsó futamában a magyarok látványos és izgalmas versenyzéssel szerezték meg a második helyet – egy másodperccel lemaradva a győztes malajziai hajótól –, s ezzel a csoportmásodik pozíciót, ami továbbjutást ért számukra. A négyest Malajzia nyerte 14 ponttal, Magyarország 13-at, Argentína 12-t, az Egyesült Államok pedig 11-et szerzett, így utóbbi két együttes búcsúzott a további küzdelemtől.

A negyeddöntőben – melyet hétfőtől péntekig bonyolítanak le – Németország, Hollandia és Chile lesz az ellenfél, utóbbi két csapat kiemeltként most kapcsolódik be a versenybe.

A magyar csapatban a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor a kapitány, a két kormányos a Repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, illetve Bakóczy Róbert. A további tagok: Németh Áron, Adorján Csaba, Lillik Ákos, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Takácsy Levente és Tomai Balázs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik