Asztalitenisz: Szudi Ádám kínait kiejtve jutott tovább Otocecben

Vágólapra másolva!
2023.11.02. 17:59
null
A mieink közül egyedül Szudi Ádám maradt versenyben a szlovéniai WTT-versenyen (Fotó: WTT)
Az asztalitenisz WTT-sorozat Otocecben zajló feeder versenyén, a főtábla első fordulójában Szudi Ádám nagy csatában 3:2-re legyőzte a kínai Niu Kuan-kajt, viszont a további négy magyar egység – közte az első helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám és az Ecseki Nándor, Madarász Dóra páros – kikapott a főtábla első fordulójában.

 

Nem ez a csütörtök volt a magyar asztaliteniszezők legsikeresebb napja a WTT-sorozat történetében. Pedig az Otocecben zajló erőróba feeder, azaz a legalacsonyabb besorolású – a legjobbak ezekben a napokban a frankfurti champions versenyen szerepelnek –, aminek köszönhetően például az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és az Ecseki Nándor Madarász Dóra párosunkat is az első helyen emelték ki, sőt Szudi és Madarász egyesben is megúszta, hogy selejtezőt kelljen játszania.

Ezek alapján úgy nézett ki, Szlovéniában jó hetet zárhatnak a mieink, ehhez képest a torna főtáblás küzdelmeinek első napján Szudi kivételével az összes magyar kiesett. Amúgy Szudi nem kapott könnyű sorsolást, kínai ellenfél állt az asztal túloldalán, s ugyan Niu Kuan-kaj nem tagja az ázsiai nagyhatalom szűk elitjének, a kínaiak nyilván csak olyan asztaliteniszezőt neveznek, aki méltón képviselik Kínát. Szudi ennek ellenére nem ijedt meg, nagy meccset játszott a 21 éves Niuval és öt játszmában győzve bejutott a legjobb 32 közé, ahol a horvát Tomislav Pucar következik.

Szudi sikere mellett viszont négy vereség a mieink mérlege, s természetesen ezek mindegyike fájó, de ha lehet rangsorolni, az Ecseki, Madarász kettős első fordulós búcsúja talán a legkellemetlenebb: az olimpiai kvalifikációért küzdő duó a nem igazán jegyzett lengyel Milosz Redzimski, Zuzanna Wielgos egységtől kapott ki négy játszmában, emiatt a mieink meglehetősen sok pontot veszítenek a ranglistán, ami alig több mint fél évvel az olimpia előtt igencsak bosszantó. Az Ecseki, Szudi párosunknak annyi mentsége azért van, hogy kínai ellenféllel szemben maradt alul; Madarász a török Sibel Altinkaya, Ecseki pedig a finn színekben versenyző Oláh Benedek ellen vívott kiegyenlített meccset, ám az a kis plusz, ami a továbbjutáshoz kellett volna, ezúttal hiányzott.

„Nagyon egyben van a mezőny, nincsenek könnyű meccsek, ez most is beigazolódott – értékelt női válogatottunk szövetségi kapitánya, Pink Márk. – Vegyes párosban a lengyelek keveset hibáztak, jól játszva nyertek ellenünk, férfi párosban pedig mindhárom szett szorosan alakult, de a játszmák hajrájában a kínaiak voltak a jobbak. Egyesben Szudi Ádám győzelme szép eredmény, miként az is, hogy Ecseki Nándor a selejtezőből indulva eljutott a főtábláig. Madarász sajnos közvetlenül a vegyes párosban elszenvedett vereség után játszott egyesben, ez érezhető volt, a ranglistán egyébként hozzá közel álló töröktől ötszettes vereséget szenvedett.”

ASZTALITENISZ
WTT-SOROZAT, FEEDER, OTOCEC
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért:

Szudi Ádám–Niu Kuan-kaj (kínai) 3:2 (7, –9, 8, –8, 5)
Oláh (finn)–Ecseki Nándor 3:1 (–9, 4, 9, 11)
Páros. Nyolcaddöntő:
Hszü Haj-tung, Szun Ven (kínai)–Ecseki, Szudi 3:0 (12,10, 9)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:
Altinkaya (török)–Madarász Dóra 3:2 (–4, 3, 11, –9, 4)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő:
Redzimski, Wielgos (lengyel)–Ecseki, Madarász 3:1 (6, 9, –4, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik