Vívás: Dósa Dániel bronzérmes a tőrözők sanghaji GP-viadalán

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 13:33
null
Dósa Dániel pályafutása legjobb eredményét nyújtotta Sanghajban (Fotó: Dömötör Csaba)
Ritkán látott siker a tőrözők sanghaji Grand Prix-versenyén: Dósa Dániel bronzérmet szerzett Kínában.

Ugyan szombaton a selejtezőt öt férfi tőrözőnk is sikerrel vette (a hatból) a sanghaji Grand Prix-viadalon, de azt a főtábla ágaiból egyértelműen láthattuk, egyikükre sem vár könnyű ellenfél már a 64 között sem

Ez – magyar idő szerint – vasárnap reggel be is igazolódott, hiszen Szemes Gergő, Tóth Gergely és Németh András is kikapott az első körben.

Dósa Dániel viszont elindult...

Még nyolc közé sem jutott korábban soha a világkupa- és GP-viadalokon, Sanghajban azonban elképesztő formát mutatott, és akkor sem remegett meg a keze, amikor eddigi pályafutása legjobb eredményét érte el azzal, hogy megnyerte a nyolcaddöntős asszóját.

Olyannyira nem, hogy utána a négy közé jutásért is nyert, ráadásul hatalmas fölénnyel.

Az elődöntőt ugyan elveszítette az olasz Francesco Ingargiola ellen, ám a bronzéremmel minden bizonnyal előrébb lép a világranglistán is, ráadásul a kvalifikációs rangsorban másfélszeres szorzóval számítanak be minden GP-eredményt.

GRAND PRIX-VERSENY, SANGHAJ

Tőr. Férfiak. Egyéni. A 32 közé jutásért: Dósa–Foconi (olasz) 15:11, Cseung Ka Long (hongkongi)–Szemes 15:10, Avola (olasz) Tóth G. 15:5, Csoj Csun (hongkongi)–Németh 15:10. A 16 közé jutásért: Dósa–Csoj Csun 15:11. Nyolcaddöntő: Dósa–Llavador (spanyol) 15:6. Negyeddöntő: Dósa–Roger (francia) 15:3. Elődöntő: Ingargiola (olasz)–Dósa 15:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik