Birkózás: ismét indulhatnak az orosz és a fehérorosz sportolók a nemzetközi versenyeken

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 13:19
null
Visszatérhetnek az orosz és a fehérorosz birkózók (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) hivatalos oldalán jelentette be, engedélyezi a visszatérést az orosz és a fehérorosz birkózóknak a nemzetközi versenyekre, viszont arról még nincs hivatalos információ, pontosan kik vehetnek majd részt az eseményeken.

Az UWW kedden azt a döntést hozta, hogy az orosz és fehérorosz sportolók az U15-ös és U17-es versenyeken semleges színekben elindulhatnak, míg az idősebb korosztályok, így a felnőttek esetében külön bizottság pontosítja a részvétel feltételeit.

A Magyar Birkózók Szövetsége hivatalos honlapján mondta el Bacsa Péter, az UWW-büró tagja, hogy 17. és 23. között megrendezésre kerülő zágrábi Európa-bajnokságon azonban még biztosan nem vehetnek részt az orosz és fehérorosz birkózók.

A szakember ezen felül arról is beszélt, hogy az MBSZ maximálisan egyetért a NOB és az UWW álláspontjával:

„Mi is úgy véljük, hogy a sportot nem szabad keverni a politikával, a viadalok úgy teljesek, ha az összes ország képviseltetheti magát. Oroszország a legerősebb birkózónemzet, nélküle foghíjasak a világversenyek. A sportolóknak nincs ráhatásuk a politikára, nem tehetnek a kialakult helyzetről, ahogyan a háborúról sem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik