Tollaslabda: tíz hazai főtáblás a magyar nemzetközi bajnokságon

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2022.11.03. 20:09
null
Kőrösi Ágnes is nyolcaddöntős (Fotó: Facebook/Magyar Tollaslabda Szövetség)
A szerdai és csütörtöki selejtezők után tíz magyar került főtáblára a 47. Magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon. A legtöbb hazai versenyzőnek női egyesben szurkolhat a közönség, a négy főtáblás közül Sándorházi Vivien, Szőke Mónika és Kőrösi Ágnes jutott tovább a pénteki nyolcaddöntőbe.


Izgalmakból már a selejtezők során sem volt hiány a 47. Magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon, amelyet az idén nem Budaörsön, hanem új helyszínen, a Fáy utcai Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban rendeznek. A viadal rangjához méltón ezúttal is népes és erős mezőny gyűlt össze, az európai élversenyzők mellett tajvani klasszisok is érkeztek a fővárosba.

Férfi egyesben 11 induló is a top 100-ban szerepel a világranglistán, a mieink közül Pytel Gergőnek (221.) volt reális esélye a főtáblára jutásra, ám hiába volt negyedik kiemelt a selejtezőben, első mérkőzésén kétszettes vereséget szenvedett a szlovén Andraz Krapeztől, így búcsúzott a versenytől.

Női egyesben ugyanakkor négy indulónk is játszhatott a nyolcaddöntőbe jutásért, Gonda Daniella, Sándorházi Vivien és Kőrösi Ágnes a főtáblán kezdte meg szereplését, míg Szőke Mónika a selejtezőből jutott a legjobb 32 közé. Sőt, utóbbi meglepetésre könnyedén búcsúztatta olasz riválisát, így ott van a pénteki nyolcaddöntőben, amelybe Kőrösi szetthátrányból fordítva jutott be, míg Sándorházi Vivien ellenfele már az első játszmában feladta a mérkőzést. A másodikként kiemelt Gonda Daniella ugyanakkor három szoros szettben váratlan vereséget szenvedett a dán Frederikke Lundtól, és nem jutott tovább a következő körbe.

A szerdai selejtezők után csütörtökön a párosoknál is elkezdődtek a főtábla küzdelmei. Mindkét nemnél két magyar érdekeltségű duónak szurkolhat a közönség, a férfiaknál Pápai Balázs és Bálint, valamint Kereszti Zoltán és Könczöl Ádám kettőse, míg a nőknél a Mészáros Petra, Vetor Nikol páros mellett Kőrösi Ágnes és az észt Ramona Üprus maradt versenyben. Vegyes párosban mindkét magyar kettősnek a főtábla első köre jelentett a végállomást, Vetor Nikol és Kígyós Kean, valamint Sándorházi Vivien és Kis-Kasza Miklós kettőse is spanyol ellenféltől szenvedett vereséget. Utóbbi duó a játéknap legizgalmasabb mérkőzésén maradt alul, amelyen az első szettet 15–17-ről fordítva 21–19-re a mieink nyerték, de a rivális 21–15-re hozta a második játszmát, és egyenlített. A mindent eldöntő, harmadik szettben aztán 11–6-ra elhúzott a Claudia Leal, Jaume Perez kettős, ám a magyar páros innen is visszajött, és a hajrára fordulva három ponttal vezetett. Lezárni ugyanakkor a két meccslabda ellenére sem tudta a találkozót, s ez megbosszulta magát, a spanyolok 24–22-re megnyerték a szettet, és továbbjutottak.

A 47. Magyar nemzetközi bajnokság pénteken a nyolcad- és negyeddöntőkkel folytatódik a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik