Asztalitenisz: az olimpiai selejtezőn Kosiba-villámgyőzelem

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.12. 11:08
Magyar szempontból jól kezdődött az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornája a svédországi Halmstadban, Kosiba Dániel ugyanis négy szettben legyőzte koszovói ellenfelét a csoportküzdelmek keddi első fordulójában.

Aranyosi Péter szövetségi kapitány előzetesen az MTI-nek azt mondta, nem ismerik a riválist, de a világranglista-helyezések alapján egyértelműen a magyar játékos volt a meccs esélyese, miután ő a 120., ellenfele, Linor Citaku a 646. a nemzetközi szövetség rangsorában.

Kosiba – aki jelenleg még Ausztriában légióskodik, a következő szezontól azonban éppen Svédországban, az Eslöf gárdájában szerepel majd – igazolta is a papírformát, simán nyert úgy, hogy Citaku mindössze 12 pontot tudott szerezni az egész mérkőzésen. Ezzel Kosibáé lett az egész viadal első sikere, a többi asztalon ugyanis még javában folyt a küzdelem, amikor ő már ünnepelhetett.

A keddi napon két csoportfordulót bonyolítanak le, azaz a magyarok – Kosiba, Lakatos Tamás, Pattantyús Ádám, Pergel Szandra és Lovas Petra - összesen tíz meccset játszanak. Szerdán következik
a zárókör, majd csütörtöktől a főtáblás küzdelmek, ide a csoportok első három-három helyezettje jut. A hatodik magyar, Póta Georgina tizedik kiemeltként a legjobb 64 között kezd.

A svédországi tornán mindkét nemnél tíz-tíz – országonként legfeljebb kettő – egyéni olimpiai indulási jog talál gazdára.

ASZTALITENISZ OLIMPIAI SELEJTEZŐ
férfiak, 3-as csoport, 1. forduló:

Kosiba Dániel–Linor Citaku (koszovói) 4:0 (3, 3, 4, 2)
Oláh Benedek (finn)–Kou Lei (ukrán) 4:0 (8, 13, 8, 8)
KÉSŐBB
Lakatos Tamás–Dmitrij Prokopcov (cseh) 10.50
Pattantyús Ádám–Sztanyiszlav Golovanov (bolgár) 12.30
Pergel Szandra–Ilirjana Haliti (koszovói) 13.20
Lovas Petra-Eva Jurkova (szlovák) 14.10
Kosiba–Oláh Benedek (finn) 15.00
Lakatos–He Zhiwen (spanyol) 15.50
Pattantyús–Tobias Rasmussen (dán) 17.30
Pergel–Darija Trigolosz (fehérorosz) 18.20
Lovas–Eline Loyen (belga) 19.10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik