Asztalitenisz Top 12: Madarász és Kosiba sikere

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.19. 18:09
A nőknél a Szekszárd AC játékosa, Madarász Dóra, a férfiaknál pedig a Linzben légióskodó Kosiba Dániel nyerte az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságát. Mindkét játékos másodszor diadalmaskodott az ob utáni legfontosabb hazai egyéni versenyen.

A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban rendezett viadal csütörtöki játéknapján a 22 éves Madarász előbb klubtársát, Tóth Edinát búcsúztatta öt szettben, majd a döntőben a Postás SE-t erősítő, korábban ötször győztes Braun Évát verte ugyancsak 4–1-re.

Érdekesség, hogy a finálé két részvevője szerdán, a csoportszakaszban is összecsapott egymással, s akkor a 46 esztendős Braun győzött 4–3-ra.

„Miután Póta Georgina lemondta a részvételt, még inkább az esélyesek közé kerültem, s így is álltam neki a versenynek – mondta az MTI-nek az eredményhirdetést követően Madarász. – Aztán a csoportmeccsek után csak egy szetten múlott, hogy továbbjutottam, az utolsó meccsen, Braun Éva ellen már fáradt is voltam. Ez a mai egy másik mérkőzés volt, s nagyon örülök, hogy sikerült nyernem.”

A 24 esztendős Kosiba Szita Márton ellen győzött öt játszmában a legjobb négy között, majd a fináléban az egy körrel előbb a címvédő Fazekas Pétert felülmúló, Németországban légióskodó Lakatos Tamás felett diadalmaskodott színvonalas találkozón, 4–2-re.

„A döntő volt a torna legnehezebb meccse számomra, öt-hat -féle taktikát is alkalmaznom kellett. Tamással régen játszottunk, nem igazán ismerjük egymást. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznöm, nagyon meg akartam nyerni ezt a versenyt. A korábbi győzelmem után kétszer is játszottam döntőt, de azokat elvesztettem. Örülök, hogy most ki tudtam hozni magamból a legtöbbet” – értékelt Kosiba, aki veretlenül bizonyult a viadal legjobbjának.

Ezt megelőzően Madarász 2013-ban, Kosiba pedig 2008-ban lett a Top 12 legjobbja.

Eredmények
Férfiak, elődöntő

Lakatos Tamás (Saarbrücken)–Fazekas Péter (Celldömölki VVSE) 4–0 (6, 9, 6, 4)
Kosiba Dániel (Linz AG Froschberg)–Szita Márton (TTC Frickenhausen) 4–1 (8, –7, 10, 5, 5)

Döntő
Kosiba–Lakatos 4–2 (–8, 3, 14, –4, 10, 8)

Nők, elődöntő
Madarász Dóra (Szekszárd AC)–Tóth Edina (Szekszárd AC) 4–1 (3, 4, 8, –10, 5)
Braun Éva (Postás SE)–Hartbrich Leonie (Szekszárd AC) 4–0 (8, 8, 4, 7)

Döntő
Madarász-Braun 4–1 (9, 8, 6, –4, 4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik