Amatőr sport: Fittbike néven új egyesület alakult Pécsen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.24. 18:44
Fittbike néven új amatőr sportegyesület alakult meg Pécsen azzal a céllal, hogy a nem profi sportolók is egyesületi formában versenyezhessenek.

A Pécs főterén tartott péntek délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az új klubot a futás, a kerékpározás, az úszás és a triatlon népszerűsítésének céljából hívták életre, s az alapító tagok korábban is rendszeresen szerepeltek különböző viadalokon.

Az egyesület segítséget szeretne nyújtani az amatőr sportolóknak a versenyekre való felkészülésben, s a részvételben, ezért edzésterveket állít majd össze, illetve közös tréningeket szervez.

A tervek között szerepel versenyrendezés, illetve honlap beindítása is, valamint minden hónapban nyilvános összejövetelekre is sor kerül, melyen ismert sportolók, edzők, szakemberek tartanak majd előadásokat. Az első ilyen alkalommal Kropkó Péter korábbi kiváló triatlonista lesz a vendég.

A sajtóeseményen Csizi Péter, a pécsi önkormányzat népjóléti- és sportbizottságának elnöke üdvözölte, hogy a profik mellett most már az amatőröknek is van lehetőségük a szervezett felkészülésre, míg Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a szabadidősport ösztönzését emelte ki a Fittbike alapításával kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a város sportlétesítményei nem csupán a profi sportolóknak állnak rendelkezésére.

A bemutatkozás alkalmával máris volt egy futóverseny, melyen a szervezők tájékoztatása szerint mintegy kilencszázan vettek részt. A belvárosban kialakított 2010 méteres pályát egyszer, kétszer, illetve háromszor lehetett teljesíteni; óvodák, iskolák szervezetten érkeztek, de akadtak szép számmal egyéni érdeklődők is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik