Közel volt a bravúrhoz a Lombard BVSC, de kikapott az osztrákoktól

Vágólapra másolva!
2008.11.14. 22:02
Második hazai Bajnokok Ligája mérkőzésén a Lombard BVSC kikapott az osztrák SVS Niederösterreich csapatától, így már csak matematikai esélye van a negyeddöntőbe kerülni.
Zwickl Dániel egy mérkőzést játszott, azt megnyerte
Fotó: NS
Zwickl Dániel egy mérkőzést játszott, azt megnyerte
Zwickl Dániel egy mérkőzést játszott, azt megnyerte
Fotó: NS
Zwickl Dániel egy mérkőzést játszott, azt megnyerte

Hérakleitosz ókorban megfogalmazott bölcsességét – miszerint nem lépünk be kétszer egy patakba – pénteken a Lombard BVSC játékosai is igazolták. Elsőnek a svédek kilencszeres Európa-bajnoka, Jörgen Persson bizonyította, hogy a tavalyi Bajnokok Ligája győztes SVS Niederösterreich elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen már nem kísérti őket a múlt heti, a német Würzburg elleni pechszéria – akkor leginkább a szerencsén múlt, hogy csak a vereségért járó egy pontot szerezték meg.

A sorozat C-csoportjának negyedik fordulójában Persson az osztrák Chen Weixing ellen ragadott ütőt – csakúgy, mint a Bajnokok Ligája szeptemberi fordulójában, amikor 3:0-ra sikerült győznie. A képlet némileg változott most péntekre: hiába vezetett a svéd a harmadik szettben 7:3-ra,mégis elvesztette, ám több esélyt nem adott ellenfelének, aki néha csak szemmel tudta követni Persson labdáit.

Következett a 19 éves Nagy Krisztián, aki előtt emberes feladat állt, ugyanis a világbajnok Werner Schlager ellen kellett bizonyítania. „Krisztián nagyon jó formában van” – nyilatkozott bizakodóan tanítványáról Aranyosi Péter, a zuglóiak edzője. De hogy ennyire, arra talán a tréner sem számított. A világbajnok bizonyára meglepődött, amikor az első játszmát 11:9-re elveszítette, csak úgy, mint a harmadikat, és mivel a páros játszmákat hozta az osztrák, az ötödik szett döntött. Nagy végig tartotta a lépést ellenfelével, ám 8:6-os Schlager-vezetésnél egy melléütés, majd egy a hálóról kipattanó labda megpecsételte a csodát jelentő győzelem sorsát .

Ám a folytatásban a magyar bajnok, Zwickl Dániel gondoskodott arról, hogy a közönség tovább ünnepelhessen: három játszmában, kételyt nem hagyva győzött az idei szentpétervári Európa-bajnokság ezüstérmes csapatának tagja, az osztrák Daniel Habesohn ellen.

Majd következhetett az est fénypontja, a két világbajnok, Jörgen Perssson és Werner Schlager küzdelme. A két klasszis már a BL első fordulójában is találkozott, akkor a 42 éves svéd 3:2-re nyert. Emellett a moszkvai Európai Szuperkupán is megfigyelhették a másikat. Kettejük csatája igazi férfi munka volt: ismét öt szett döntött a győztes kilétéről, és ezúttal az osztrákok ötfős delegációja örülhetett.

A kilencszeres világbajnok Persson vereségével ismét a magyar csapat fiatal tehetségére, Nagyra várt a csodatétel a világranglista 22. helyezett Chen ellen, de az ő küzdeni akarása kevésnek bizonyult: a BVSC 3:2-es vereséget szenvedett, és a harmadik helyen áll a csoportjában.

A Lombard BVSC már csak a számokban és természetesen a szerencsében bízhat a továbbjutást illetően. A folytatáshoz mindenképpen ki kell lépniük ebből a patakból is.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK

C-CSOPORT. 4. FORDULÓ
Lombard BVSC–SVS Niederösterreich (osztrák) 2:3
Jörgen Persson–Chen 3:1 (4, 7, –7, 8)
Nagy Krisztián–Schlager 2:3 (9, –8, 9, –4, –7)
Zwickl Dániel–Habesohn 3:0 (6, 8, 3)
Persson–Schlager 2:3 (–9, 10, 9, –7, –8)
Nagy–Chen 0:3 (–2, –9, –6)
A csoport másik mérkőzésén: Sterilgarda Castelgoffredo (olasz)–Frickenhausen Würzburg (német) 0:3
A csoport állása: 1. Frickenhausen 7 pont, 2. Niederösterreich 7, 3. Lombard BVSC 5, 4. Castelgoffredo 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik