Atlétika-vb, Oszaka: Kővágó és Máté döntős, Petráhn elődöntős

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.08.26. 07:45
Kővágó Zoltán (képünkön) és Máté Gábor is bejutott a férfi diszkoszvetés keddi döntőjébe az oszakai atlétikai világbajnokságon. Női 400 méteren Petráhn Barbara továbbjutott, s hétfőn a fináléért futhat.
Reuters
Reuters

A diszkoszvetők első csoportja már 32-34 fokos melegben kezdte a selejtezést, valószínűleg ennek is betudható, hogy míg a kalapácsvetők előző nap este biztosan dobták túl a döntőhöz szükséges szintet, a diszkoszosoknál ez már nem ment könnyen. Elsőként éppen Kővágó dobása landolt a 64,50 méteres szalag mögött. Az athéni olimpiai ezüstérmes jónak mondható 62,09-cel kezdett, majd másodikra jött a finálét jelentő 65,71 méter.

A riválisokról a Bp. Honvéd atlétája elmondta; a világranglistát vezető (72,02) észt Gerd Kanter bizonyította, hogy nagyon erős (67,45 harmadikra), Rutger Smith (66,60) viszont szerinte ellőtte a puskaporát. A holland ugyanis szombaton súlylökésben is indult, sőt negyedik lett, így várhatóan elfogy az ereje a keddi döntőre.

Máté Gábor még Kővágónál is magabiztosabban versenyzett, elsőre, s ebből a csoportból elsőként teljesítette a szintet 65,13 méterrel. Aztán csatlakozott hozzá a német Robert Harting (66,26) és természetesen a kétszeres olimpiai és világbajnok litván Virgilijus Alekna (66,54). Így összesítésben Kővágó ötödik, Máté hatodik helyen került fináléba.

A nők 400 méteres számában Petráhn Barbara kellemes meglepetést okozott, mivel idei legjobbját (52.68 mp) megjavítva, 51.86 mp-cel bejutott a legjobb 24 közé, egyben olimpiai B-szintet teljesített. A magyar futó a kilences pályán taktikusan versenyzett, s harmadikként ért célba, az első négy automatikusan továbblépett az első körből. Hétfőn már a döntőbe jutás lesz a tét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik