Csala Bernát nélkül is nyert Szlovákiában a Kométa-Kaposvár

Vágólapra másolva!
2008.02.02. 09:56
A férfi röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának 15. fordulójában a szlovák Nové Mesto Nad Váhom otthonában nyert 3:0-ra az egyik kezdőjátékosát a második játszmától sérülés miatt nélkülözni kényszerülő magyar bajnokcsapat.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Peter Kalny: – Tudtuk, hogy a Kaposvár sokkal jobb nálunk, ezért csak akkor van esélyünk, ha keveset hibázunk. Sajnos a játékosaink ezt nem értették meg és rengeteg pontot ajándékoztak a Kométának.
Zarka Péter: – Tetszett, hogy volt a csapatban akarat és végig kitartott a koncentráció. Annak külön örülök, hogy mindenki pályára léphetett és kivehette részét a sikerből.
Már a mérkőzés elején is látszott, hatalmas a két csapat között a különbség, a Kométa javára. A vendégek sorra vezették tetszetős támadásaikat és a védekezésükre sem lehetett panasz. A magyar bajnok nehézbombázói közül Schulcz István hét, Kántor Sándor pedig öt egységet termelt az első szettben, utóbbi ráadásul a mezőnymunkából is vastagon kivette a részét.

A második szettre aztán nagyon összeszedték magukat a szlovákok és hamar hárompontos előnyre tettek szert, igaz ehhez az is kellett, hogy a somogyiak teljesítménye jelentősen visszaesett. Zarka Péter gondjait szaporította, hogy az addig kiválóan teljesítő Csala Bernátot sérülés miatt le kellett cserélni. A hajrához közeledve azonban, hála a Kántor, Schulcz duónak ledolgozta hátrányát a Kométa, sőt 21:20-nál a vezetést is átvette. A végén még Czintula osztott ki egy méretes sapkát Mináriknak, a szakasz végére pedig Kovács I Zoltán tett pontot.

A harmadik felvonásban aztán ismét a kaposváriak akarata érvényesült. A hazaiak vezetőedzője hiába cserélt és kérte ki mindkét idejét nem tudta megtörni a vendégek lendületét. Még az is belefért, hogy egy vitatható ítélet után Kántor odaszaladt a játékvezetőhöz és elismerte, a hármas vonalon belülről ütött, így a pont a Nové Mestónak jár.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ

VK Nové Mesto Nad Váhom (szlovák)–Kométa-Kaposvár 0:3 (–17, –23, –19)
Nové Mesto Nad Váhom, 300 néző. Játékvezetők: Kovar, Grabovsky (csehek)
Nové Mesto: Chudik 1, Mikusovic 5, Hruska 9, Minárik 14, Suja 1, Gábor 2. Csere: Ochodnicky (liberó), Matusov 3, Kozák 1, Valocky. Edző: Peter Kalny
Kaposvár: ifj. Laszczik 1, Csala 7, Nagy J. 4, Schulcz 16, Kántor 16, Kovács I Z. 5. Csere: Molnár D. (liberó), Czintula 5, Kaszap, Bánhegyi 1, Affentáler, Chacon. Edző: Zarka Péter
Jók: Mihalik, Hruska, illetve Kántor, Schulcz, Czintula
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik