Kínos kaposvári vereség idegeben, búcsú a négyes döntőtől

Vágólapra másolva!
2008.02.15. 20:47
Váratlan vereséget szenvedett a horvát Mladost Zagreb együttesétől a magyar bajnok Kométa-Kaposvár. A somogyiak ezzel a kudarccal kiszálltak a négyes döntőbe jutásért zajló harcból, már matematikai esélyük sincs az osztrák Posojilnica Aich/Dob megelőzésére.

Nagyon jól kezdték a mérkőzést a kaposváriak. A játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek, és könnyedén nyerték meg az első szettet. A folytatásban aztán nagyot változott a mérkőzés képe. A hazaiak szinte hiba nélkül játszottak, a somogyiaknál viszont rengeteg volt a rossz megoldás.

A horvátok ráéreztek, hogy van keresnivalójuk a magyar bajnok ellen, és nagy küzdelemben megnyerték a második, majd a harmadik játszmát is. A negyedik etapban sem tudtak kellően felpörögni a sokat rontó kaposváriak, így meglepetésre a Mladost nyerte a találkozót.

A somogyiak ezzel a kudarccal kiszálltak a négyes döntőbe jutásért zajló harcból, immár biztos, hogy a címvédő szlovén ACH Volley Bleden kívül három osztrák csapat, Mózer Zoltán és Gelencsér Balázs együttese, a házigazda Hypo Tirol Innsbruck, valamint Dávid Zoltán és Tomanóczy Tibor csapata, az Aon hotVolleys Wien, és a Posojilnica Aich/Dob harcolhat az érmekért február 28-án és 29-én.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, 17. FORDULÓ

MLADOST ZAGREB (horvát) – KOMÉTA-KAPOSVÁR 3:1 (–17, 23, 16, 17)
Zágráb, 300 néző. Játékvezetők: Gril, Globacnik (szlovénok)
Mladost Zagreb: Colic 8, Zsukovszki 5, Tropan 5, Sabljak 8, Raic 20, Galic 15. Csere: Noic (liberó), Mikrovic, Svedrovic, Zanic 3. Edző: Radovan Malevic
Kaposvár: ifj. Laszczik, Csala 7, Nagy J. 9, ifj. Schulcz 9, Kántor 14, Kovács I Z. 6. Csere: Molnár D. (liberó), Bánhegyi, Kaszap 1, Czintula 2. Edző: Zarka Péter
Jók: Raic, Galic, Colic, Zsukovszki, Sabljak, Noic, ill. –
EDZŐI VÉLEMÉNYEK
Radovan Malevic: – Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. A kaposvári centerek sokat hibáztak, és kulcsfontosságú volt az is, hogy Kántor Sándort meg tudtuk fogni.
Zarka Péter: – Ezzel a vereséggel lecsúsztunk a négyes döntőről. Amíg a játékosok nem tudnak egymásért küzdeni, addig nem lehetünk eredményesek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik