Az olasz ligában való szereplés előrelépés Szabó Dávid számára

Vágólapra másolva!
2008.01.08. 16:19
A Magyar Röplabda Szövetség hagyományos év végi szavazásán Szabó Dávidot választották az év legjobb utánpótláskorú férfijátékosává. A 17 éves röplabdázó tavasszal a Vegyész RC-Kazincbarcika tagjaként a felnőtt bajnokságban és a Magyar Kupában ezüstérmet, az Országis Ifjúsági Kupában aranyat nyert, a juniorbajnokságban negyedik lett. Ősztől az olasz másodosztályban szereplő Mantova felnőtt csapatának játékosa.
Szabó Dávid
Szabó Dávid
Szabó Dávid
Szabó Dávid
Eseménydús esztendő áll Szabó Dávid mögött, hiszen több fontos versenysorozatban is szerepelt. 2007-ben pályára lépett az Országos Ifjúsági Kupában, az Országos Junior Bajnokságban, a felnőtt Magyar Kupában, a felnőtt NB I Ligában, a Közép-európai Ligában, a kazincbarcikai juniorcsapattal a felnőtt NB II-ben, az ifjúsági válogatott színeiben az Európa-bajnoki selejtezőn, különböző iskolai csapatokkal korosztályos bajnokságokon, valamint olasz felnőtt másodosztály meccsein.

„A kazincbarcikai edzőm, Toma Sándor által irányított ifjúsági válogatottal a lett fővárosban, Rigában Európa-bajnoki selejtezőn szerepeltünk, amikor megtudtam, hogy Tomanóczy Tibor az olasz másodosztályban folytatja pályafutását, és én kerülök a posztjára klubcsapatomban, a Vegyész RC-ben – mesélte a fiatal ütőjátékos. – Színvonalas, jó meccseket játszottunk a Közép-európai Ligában, jól ment a játék, de a magyar bajnokság végére sajnos elfáradtam, éppen azért, mert sok felnőtt és utánpótlás, hazai és nemzetközi meccset kellett játszanom néhány hónap alatt.”

Szabó Dávid nyáron nagy lehetőséget kapott, hiszen szerződtette a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes, olasz bajnok Sisley Treviso, majd kölcsönadta a másodosztályú Mantovának. A magyar röplabdázó augusztusban költözött Olaszországba, idegen nyelvet akkor még nem nagyon beszélt, angolul meg tudta értetni magát. Később megismerkedett egy magyar lánnyal, aki régóta ott él, ő segített az olasztanulásban. A csapat nem kimondottan jó, az A2 Liga sereghajtói közé tartozik. Az edzők és a stáb többi tagja nagyon rendesek, jelentősen megkönnyítették Szabó Dávid beilleszkedését.

„Állandóan kéthetes programokat kapunk, ezért az edzésmunka változó – folytatta Szabó. – Nem vagyok tagja a kezdőcsapatnak, de november végén a finn feladóátló, Matti Hietanen a válogatottal éppen Szombathelyen volt az olimpiai előselejtezőn, ezért én is pályára léphettem. Mattin és rajtam kívül egyébként van még két kubai ütőjátékos a csapatban. Úgy érzem, hogy mezőnymunkában, nyitásban és támadás-befejezésben jelentősen javultam, és itt sokkal jobbak a kondiedzések is. Fel is szedtem két-három kilót.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik