Évértékelés: ifj. Nagy Péter és Koch Róbert az esztendő legjobbjai

Vágólapra másolva!
2007.12.30. 13:46
A teremben Bajnokok Ligája-győztes ifj. Nagy Péter, és a CEV-kupa-ezüstérmes Koch Róbert párosa nyerte idén a strandröplabda magyar bajnokságot, s értelemszerűen ez a kettős érdemelte ki a Magyar Röplabda Szövetség hagyományos év végi szavazásán a 2007-es esztendő legjobb férfi felnőtt strandröplabda-párosának járó díjat is.
Koch Róbert és ifj. Nagy Péter teremben és homokon is remekelt
MRSZ
Koch Róbert és ifj. Nagy Péter teremben és homokon is remekelt
Koch Róbert és ifj. Nagy Péter teremben és homokon is remekelt
MRSZ
Koch Róbert és ifj. Nagy Péter teremben és homokon is remekelt

– A női bajnokságot veretlenül megnyerő Józsa Zsuzsanna, Dambendzet Nathalie párossal ellentétben önök egy meccset elvesztettetek a nyáron. Emlékeznek, melyik volt az?

Koch Róbert: – Persze! Egyszer elbuktunk egy tornát Abádszalókon. A döntőben kikaptunk a Vocskó Máté, Honti Richárd kettőstől. Több vereségünk nem volt. Jó nyár volt, én élveztem!

– Jó válasz! Mennyire veszik komolyan a strandröplabdázást? Vannak komoly terveik?

Koch: – Számomra egyelőre csupán hobbi. Szponzorom van, tehát a pénz nem probléma. Hogy ki lenne a párom, azt nem tudom, mert Nagy Pepe biztosan nem hagyná abba a teremröplabdázást huszonhárom évesen, de mivel nem kötelező magyar versenyzővel indulni, ez is megoldható, bárkivel össze tudnék állni. Jelentős energiát egyelőre nem fektetek bele, de a jövőben szeretnék komolyabban foglalkozni a strandröplabdázással.

Ifj. Nagy Péter: – Szórakozásnak tekintettem, az, hogy pénzdíjazásban is részesültünk, csak extra. A hétvégi tornák előtt mindössze egy órát edzettünk Kaposváron. Jó volt! Buliból elindultunk. Továbbra sem tervezem, hogy komolyabban foglalkozom vele, csak nyáron jöhet szóba. Ez persze válogatott-elfoglaltság és pénz kérdése. Ilyen szinten, ahogy idén, biztosan belevágok jövőre is, hiszen azt nem engedhetem meg magamnak, hogy egész nyáron ne csináljak semmit.

– A párosuk egyik tagja Bajnokok Ligája-győztes, a másik pedig CEV-kupa-ezüstérmes. Van még egy ilyen duó Európában, amelynek mindkét tagja nemzetközileg is kiemelkedően eredményes teremröplabdázó?

Koch: – Nincs, mert a két szakág egyre kevésbé hasonlít egymásra, egyre inkább elkülönül. A legjobb teremjátékosok a válogatottban vannak nyáron, vagy az ötvenmeccses szezont pihenik ki. Olaszországban a másodosztályban szereplő röplabdázók játszanak gyakran homokon, az egyik csapattársam, a Catania feladóátlója például nagyon jó strandröplabdázó. Amikor Friedrichshafenben játszottam, a német Marcus Poppnak döntenie kellett a terem és a strand között, mert mindkét szakágban nagyon jó volt. A terem mellett döntött, és most Olaszországban röplabdázik, Veres Peti csapattársa Montichiariban.

– Sok közös tulajdonsága van a terem- és a strandröplabdának? Kiemelkedő teremröplabdás tudásukat hasznosítják a homokon?

Nagy: – Itthon egész sok dolog hasznosítható, ez azért van, mert mindenki teremröplabdázó, és csak nyáron edz, illetve játszik a strandon. Az is előny számunkra, hogy év közben, teremben sok meccset játszunk, ezek közül sok a magas hőfokú, szoros csata. Magyarországon még lehet strandröplabda-bajnokságot nyerni erőröplabdával, de külföldön már tudják, hogy kell ilyen taktikát alkalmazó páros ellen játszani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik