Montenegróban folytatja a Kométa-Kaposvár a CEV-kupa küzdelmeit

Vágólapra másolva!
2007.12.13. 14:22
A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Kométa-Kaposvár férficsapata a második számú európai sorozat, a CEV-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Montenegróban, a Budvanska Rivijera Budva otthonában lép pályára csütörtök délután hat órától.
A Kométa nagyot alakítana Montenegróban
A Kométa nagyot alakítana Montenegróban
A Kométa nagyot alakítana Montenegróban
A Kométa nagyot alakítana Montenegróban

A montenegróiak az előző körben a szlovén Maribort, a kaposváriak pedig a görög PAOK Szalonikit búcsúztatták. „Ausztrál, szerb, brazil, amerikai, bosnyák és bolgár idegenlégiósokkal vannak riválisunk keretében, és az utolsó pillanatban egy horvát röplabdázót is igazolt a Budva – mondta Kántor Sándor, a Kométa-Kaposvár játékosa.

" Nem vagyunk idegesek, örülünk, hogy idáig eljutottunk, ez persze nem jelenti azt, hogy most nem akarunk továbbjutni. Sőt! Több mint ötven százalék esélyt adok magunknak, mert a visszavágó, és az esetleges aranyszett a mi csarnokunkban lesz. Ha úgy játszunk, mint a Szaloniki ellen, akkor nem lehet gond! Óriási lehetőség ez a fiatal játékosaink számára, hiszen a nyolc közé jutással a komoly európai klubok figyelmét is fel tudnák hívni magukra” – zárta Kéntor.

A montenegróiak már háromszor látták élőben a kaposváriakat, a magyarok pedig videofelvételek segítségével elemezték riválisuk játékát. „Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora lehetőség kapujában állunk – mondta Zarka Péter, a Kométa-Kaposvár vezetőedzője. – A Budva magabiztosan vezeti hazája bajnokságát, csupán egyetlen alkalommal kapott ki, akkor is ötjátszmás ütközetben. Rutinos, tapasztalt alakulatról van szó, amelynek az átlagéletkora huszonhat év fölött van. Nagyon fontos, hogy nem szabad megijednünk a fanatikus szurkolóseregüktől!”

A Kométa-Kaposvár két válogatott centere közül Nagy József vírusos gyomorfertőzéssel bajlódott, de már jobban van. Kovács Zoltánnak begyulladtak a térdszalagjai, injekciókúrán vett részt, így kérdéses a játéka.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) tavaly bevezetett szabálya szerint a továbbjutás szempontjából gyakorlatilag lényegtelen a párharcok első meccsének eredménye, hiszen ha az egyik meccset az egyik, a másikat pedig a másik csapat nyeri, akkor következik a továbbjutásról dönteni hivatott, 15 pontig tartó aranyszett.
CEV-KUPA, FÉRFIAK, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Budvanska Rivijera Budva (montenegrói)–Kométa-Kaposvár, Budva, december 13., csütörtök, 18 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik