A végsőkig küzdött Lónyai Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.27. 14:47
Eseménydús, kalandos, időnként élvezetes, de nem feltétlenül szerencsés hétvégén van túl a Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán kettős, amely remekül kezdte a tereprali országos bajnokság második futamát (az első igazi, hosszú szelektív szakaszon remek tempót diktálva a negyedik helyen végzett), ám a tankolásnál történt egy kis malőr, ami a párosnak a versenyébe került.
Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán rossz minőségű benzint tankolt a BMW-be (Fotó: Szántó Frigyes)
Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán rossz minőségű benzint tankolt a BMW-be (Fotó: Szántó Frigyes)

 

„A hivatalos, tankolásra kijelölt kúton rossz minőségű benzint tankoltunk, ez gyakorlatilag tönkretette a motorunkat, amely a második szakaszon egyszerűen megállt. Teljes bizonytalanságban szereltünk, mert nem tudtuk, hogy javítható-e az autó, de végül is a fiúk rendbe hozták annyira, hogy forfaittal – vagyis időbüntetéssel – folytatni tudtuk a küzdelmet” – mondta Lónyai.

És számukra ez tényleg küzdelem volt a javából, hiszen a délutáni szelektív szakaszokon folyamatos előzgetésben voltak, amitől meg az elbukott jó helyezés ellenére jó kedvük kerekedett. Egy autóversenyző számára ugyanis az a legjobb érzés, ha jó ritmusban közlekedik a pályákon.

Lónyaiék ráadásul addigra már túl voltak a bosszúságon, s elhatározták, amíg lehet (mert várható volt, hogy a motor azért nem fogja kibírni a versenyt), élvezik az autózást és állítgatják a futóművet, hiszen még mindig nem ismerik tökéletesen a BMW-t, amellyel ez a harmadik versenyük.

„Négyet-ötöt előztünk minden szakaszon, és nagyon élveztük az autózást annak ellenére, hogy tudtuk, az esélyt a jó helyezésre elbuktuk. De elhatároztuk, folyamatosan támadunk, legyen bárki is előttünk” – mondta az LP Racing színeiben induló Lónyai, ám a motor állapota nem tette lehetővé a látványos felzárkózást.

A vasárnapi első szakaszon már gyanús kék füst keveredett a felszálló porral, ami semmiképpen sem nevezhető jó jelnek. „Úgy egyeztünk meg, hogy addig megyünk, amíg a motor bírja, de mostanra teljesen elgyengült, folyt az olaj orrán-száján, már attól féltünk, hogy kigyullad, ezt megelőzendő inkább begurultunk a szervizparkba. De sebaj, előfordul az ilyesmi, megcsináljuk, és a romániai versenyen újra tiszta erőből támadunk” – mondta Lónyai Pál, aki a kategóriában így is a harmadik helyet szerezte meg.

Az LP Racing kettes számú autójával Fekete Antal és Tóth György állandó és jó tempót diktálva a verseny végére felzárkózott az abszolút harmadik helyre, és vezetett kategóriája küzdelme küzdelmeiben (pedig a Nissan köztudottan nem tartozik az erőgép közé), amikor egy erőgépek váratlan műszaki probléma miatt a páros elbukta annak lehetős lehetőségét, hogy a dobogón pezsgőzzön. A részeredmények azonban mindenképp biztatóak. A csapatról bővebb információt a www.lpracing.com web weboldalon, a Facebookon (facebook.com/lpracing. hu), illetve a youtube-on (youtube.com/bioextra) találnak az érdeklődő érdeklődők. (x)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik