Rali: Kubica ebben az idényben a Citroën pilótája lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.04. 15:14
Robert Kubica az idén is a ralit választotta, a lengyel pilóta a Citroën versenyzője lesz a 2013-as szezonban a WRC2-es kategóriában. A tavaly C4-est vezető Kubica ebben az évben egy Citroën DS3 RSC-t vezethet hét WRC-versenyen, ám előtte az ERC-ben áll rajthoz egy futamon, a Kanári-szigeteken március 21-én.

„Több lehetőséget is fontolóra vettem, mielőtt ezt a programot választottam. A Citroënnel jó volt a kapcsolatom, mindkét fél várta a közös munka folytatását – nyilatkozta az Autosportnak Robert Kubica. – Nagyon boldog vagyok, hogy újra a legmagasabb szinten versenyezhetek. A kanári-szigeteki verseny nagy kihívás lesz számomra. Nincsenek különleges céljaim, sokat kell még tanulnom és fejlődnöm.”„Több lehetőséget is fontolóra vettem, mielőtt ezt a programot választottam. A Citroënnel jó volt a kapcsolatom, mindkét fél várta a közös munka folytatását – nyilatkozta az Autosportnak Robert Kubica. – Nagyon boldog vagyok, hogy újra a legmagasabb szinten versenyezhetek. A kanári-szigeteki verseny nagy kihívás lesz számomra. Nincsenek különleges céljaim, sokat kell még tanulnom és fejlődnöm.”

A 2011 februárjában súlyos ralibalesetet szenvedő Kubica engedélyt kapott arra az FIA-tól, hogy speciális sebváltóval indulhasson kézsérülése miatt.

A Citroënnél nem tartják kizártnak, hogy Kubica az idény folyamán több ERC-futamon is rajthoz állhat. Szeptember 13. és 15. között épp Lengyelországban rendeznek ERC-versenyt. A WRC2-ben április közepén, a Portugál ralin mutatkozik be a lengyel pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik