Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 12:07
Ausztria legdélebbi tartománya sosem veszít a pezsgéséből, és varázslatos programokkal várja az odalátogatókat. Felsorolni is nehéz, mennyi különlegesség vár a Karintiába érkezőkre – de azért teszünk egy kísérletet!

Ha hosszabb utazásra megyünk, érdemes előre készülni programokkal. Szerencsére Karintia ebben a tekintetben sem hagy cserben: sok olyan helyszínt találni, ahol kicsik és nagyok egyaránt eltáthatják a szájukat, és kizökkennek az okostelefonok, valamint tabletek nyomogatásából.


MAJOMHEGY: mindent a szemnek


Ha rajongunk az állatokért, elsősorban Villach városának Landskron kerületét vegyük célba. A környéken lévő Majomhegyen (Affenberg) több mint 160 japán makákó él, sajátos társadalmukba németül és angolul beszélő idegenvezetők segítségével pillanthatunk be.

Villach Tourismus – Affenberg

Az állatok nincsenek elzárva a turistacsoportoknak kijelölt ösvénytől, a közvetlen közelünkbe merészkednek, de bármilyen barátságosnak tűnnek is, megsimogatni nem ajánlott őket.


Karintia-kártya: mindenkinek valami


A Karintia-kártya (Kärnten Card) univerzális kulcsként szolgál, látogasson meg vele ingyen 124 látványosságot: múzeumokat, hegyi vasutakat, élményfürdőket, panoráma-útvonalakat, vagy vegyen részt hajóutakon, élvezze a szabadidős, illetve élménykínálatot! Ráadásul idén további kirándulóhelyekkel bővült a kínálat.

Fotó: Elias Jerusalem

Ezek közé tartozik a Taggenbrunni kastély, a Drautal Perle sport- és élményfürdő, a klagenfurti Jump Dome, vagy a Kärnten Museum, amely többéves felújítása után a 2023-as nyári szezontól várja ismét a Karintia-kártyásokat. Bővebb információ a www.kaerntencard.at oldalon olvasható.


SASREPTETÉS: a levegő ragadozói


A Majomhegytől csupán néhány száz méterre áll Landskron 11. században emelt vára, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk. A kövek között különleges élményre is befizethetünk – az Adler Arena madárreptetésére.


Elkülönített, lelátóval határolt területén profi szakemberek mutatják be, hogyan is vadásznak a levegő ragadozó, az egészen apró, de annál halálosabb baglyoktól egészen a tekintélyt parancsoló sasokig.

Fotó: Sigi Leitner

PYRAMIDENKOGEL: lefelé gyorsabb


A Wörthi-tónál járva kihagyhatatlan kirándulóhely. A tengerszint felett 851 méteres magasságban lévő kilátóból tiszta időben Karintia legcsodálatosabb panorámája tárul elénk. 2013-ban újították fel, ekkor kapta jellegzetes, csavart alakját.

Fotó: Tine Steinthaler

Tetejére lifttel vagy lépcsőn juthatunk fel, lefelé a kontinens legmagasabbról induló belső fedett csúszdáját is választhatjuk. A 120 méteren keresztül kanyargó alumínium csőszerkezetet imádják a kisebbek és a nagyobbak is.


OSSIACHI-TÓ: fürdés és fesztivál


Hosszan elnyúló tó, amelynek egyes szakaszai lakatlan természetvédelmi területnek számítanak. A tó déli oldalán van Ossiach és az ossiachi apátság, ezt érdemes megnézni, míg az északi oldalán a helyiek által tréfásan csak Kopasznak hívott Gerlitzen-hegy csalogatja a turistákat.

Fotó: Franz Gerdl

A tó a házigazdája az 1969 óta működő Karintiai Nyári Ünnepi Játékoknak, az apátságban majd’ 50 éve szakrális operákat adnak elő.


Ingyenes vonatozás a regionális vendégkártyával!


Érdemes tudni, hogy a Karintia-kártya mellett számos regionális kedvezménykártya használható a tartományban. A karintiai regionális vendégkártyák egyben vonatjegyek is: az érvényes kártyával rendelkező vendégek a tartózkodásuk ideje alatt ingyenesen utazhatnak Karintiában az összes gyorsvasútvonalon (S-Bahn), a regionális gyorsvonatokon és a speciális kerékpáros/túrázó SPRINTER vonatokon. További információért forduljon közvetlenül a résztvevő szálláshelyekhez. A Karintián kívüli utazásokra szóló ÖBB-jegyek vagy kerékpárjegyek a jegypénztárakban, illetve a tickets.oebb.at oldalon vásárolhatók meg.


(x)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik