Hegymászás, kerékpározás, búvárkodás – Karintia

Vágólapra másolva!
2023.08.28. 08:26
Aki a nyár utolsó napjait szeretné tartalmas, néhány napos kikapcsolódással zárni, annak tökéletes választás lehet az ausztriai Karintia.

A testmozgásra csábító programoknak, valamint a lenyűgöző természeti adottságoknak köszönhetően feledhetetlen élményekben lehet részük kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A szülőkre ugyanannyi kaland vár, mint gyermekeikre – és ehhez nem feltétlenül kell extrém sportolónak lenni.

HEGYMÁSZÁS


A tartomány legrégebbi és legnagyobb mászóparkját a Kanziani-hegynél (Kanzianiberg) találjuk, amely több mint háromszáz útvonallal, köztük számos vasalt úttal (via ferrata) várja a kalandvágyókat. A különböző nehézségű pályákon a kezdők és a haladók is megtalálják a maguknak való kihívást. A közeli Faaki-tó (Faaker See) környezete további élményekkel kecsegtet.

KERÉKPÁROZÁS


Üde zöld fűvel borított hegyi legelők és enyhén dombos vidék csábítja a kerékpárosokat a karintiai Nockberge hegyvonulataihoz. Mintegy száz kilométer hosszú, kiválóan kitáblázott bringaúthálózat szövi át Bad Kleinkirchheim és a Millstätti-tó környékét. Érdemes a térségben kipróbálni a Franz Klammer-túrát, a 19.2 kilométeres útvonal nagy része a híres sílesiklópálya nyomvonalán vezet.

BÚVÁRKODÁS


Karintia legmagasabban fekvő, fürdésre is alkalmas tava, a Weissensee remek választás azoknak, akik meg akarnak ismerkedni a vízbe merülés rejtelmeivel. Már a part közelében találni érdekességeket, ilyen például a szekér (Kutsche) és a Madonna-szobor. A bázistól csaknem félórás hajózással olyan helyeken merülhetünk, mint a Mikádó, ahol a farönkök úgy helyezkednek el a vízben, mint a játékból ismert pálcák.

Bővebb információ: www.karintia.com

Fotó: Andy Küchenmeister/Österreich Werbung

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik