Újra itt az esély a fogaskerekű legyőzésére a hegyvidéki emelkedőn

Vágólapra másolva!
2023.03.22. 13:28
Április 15-én ismét versenybe szállhatnak a lassan 150 éve közlekedő budai járművel.

A rajthoz állók már 18. alkalommal startolnak el, hogy a fogaskerekű vasúttal egyidejűleg indulva előbb érjék el a Széchényi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint a szerelvény. A négy kilométeres távot alig 15 perc alatt teszi meg a 60-as villamosként is ismert fogaskerekű, méghozzá 325 méteres szintemelkedéssel.

Ezt megtehetik futva és kerékpáron, egyénileg és csapatban is, a legjobbak pénzdíjban is részesülnek.

Az izgalmas, ám izzasztó kaland mellett kevésbé megterhelő, családbarát versenyszámban, túrázóként is lehet nevezni. A Hegyvidéki Sportközpont hét kilométeres természetjáró sétára is invitálja az érdeklődőket. Az útvonal érinti a Tündér-sziklát és a Szent-Anna kápolnát is, a végállomás megegyezik a főverseny célterületével, így a sportolás után együtt lazíthat minden induló.

Minden résztvevő egyedi 2023-as emlékpólót kap ajándékba. A különböző kategóriák első három helyezettjei pedig az „Előzd meg a fogaskerekűt” arculatát tükröző, évente változó éremmel is gazdagodnak. Sőt, bónuszként minden rajthoz álló nevező 50 százalékos kedvezménnyel léphet majd be az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságra!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik