Hatnapos világbajnokság félidőben: Szilasi Viktória vezet, Rakonczay Gábor üldözi

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 10:35
A szombaton véget érő olaszországi eseményen új világcsúcsot is dönthet a kanadai-magyar futó.

Szerdán félidejéhez érkezik az olaszországi Policoróban rendezett GOMU ultrafutó-világbajnokság hatnapos eseménye. Csaknem ötven futó indult útnak még vasárnap, hogy szombaton jóval fáradtabban megérkezzen – mégpedig szinte ugyanoda, ahonnan indultak, hiszen körözős versenyről van, a csaknem 1100 méteres pályát kell minél többször letudni a győzelemhez.

A kanadai színekben induló Szilasi Viktória, azaz Viki Brown elképesztő módon kezdett, szerda délelőtt már 410 kör fölé jutott, ami több mint 440 kilométert jelent. Nem titkoltan győzni érkezett Olaszországba, sőt sokan már Sandra Barwick 883.6 kilométeres, jó három évtizedes világcsúcsát is veszélyben látják, ha Szilasi Viktória képes tartani a hihetetlen iramot.

Egy rekordot mindenesetre máris megdöntött: 48 órás futásban új kanadai csúcsot állított fel 364 kilométerrel.

Szilasi egyelőre az abszolút versenyben is jelentős fölénnyel vezet, a legjobb férfiak jelentős körhátránnyal üldözik. Szerda reggelig Rakonczay Gábor állt a második helyen 380 körrel, de akkor vélhetően kisebb szünetet tartott, mert ketten is megelőzték. Négy futó esélyes a férfiaknál a világbajnoki címre: Rakonczay mellett a svéd Johnny Hallneby, a brit Luke Ivory és a lengyel Pavel Zuk.

Fodor Szilárd 306, Török Benjámin 289, Drabik Krisztina 275 körnél jár.

A hatnapos futóversenyek legendás múltjáról itt írtunk többet, aki pedig kíváncsi a mostani verseny állására, ezen az oldalon tájékozódhat.

Nyitó képünkön: Szilasi Viktória/archív

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik