Juhász Mihály az Ultrabalatonnál hosszabb és nehezebb MyWay 240 győztese

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 17:20
Majdnem 3000 méteres szintkülönbséget kellett leküzdeniük azoknak a versenyzőknek, akik elindultak a vadonatúj Balaton-kerülő versenyen.

Szombat reggel ötkor Balatonakaliból startolt az első alkalommal megrendezett MyWay 240 elnevezésű ultraverseny, amely betétszámokat is tartalmazott, ugyanis aki sokallotta a 240-et (egészen pontosan 241.35-öt), elindulhatott 160 (egyben százmérföldes országos bajnokság), 100, 80 vagy akár 50 kilométeren is. A versenyt a Runion nevű szervezet hozta tető alá, 41 tagú szervezőbizottság munkájának eredménye volt ez az esemény.

Az Ultrabalatonnál hosszabb és nehezebb (csaknem három kilométernyi szintkülönbséget tartalmazó), 37 szakaszból álló, 38 frissítőpontot felállító tókerülő viadal célja is Balatonakaliban volt, a férfiak mezőnyében Juhász Mihály 28:44:26-os idővel futott be, Gálik Ervin jó egy órával később ért célba, míg a dobogó harmadik fokára Győrffy András állhatott fel, neki több mint 31 órára volt szüksége a teljesítéshez.

Tíz férfi indulónak sikerült befejeznie a versenyt, tizenháromnak, köztük Blaskó Mihálynak vagy Vasas Leventének nem jött össze.

A nőknél 33:01:28-cal Haller Brigitta győzött, fél órával maradt le tőle Huzsvay Edit, a harmadik helyen Kelemen Anett zárt, ketten nem tudtak végigmenni a brutális távon.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik