Teljes bringaút hiányában is a Balaton a kerékpárosok első számú úticélja

Vágólapra másolva!
2022.02.02. 12:25
A túrázás után a második legnépszerűbb aktív tevékenység hazánkban a bringázás, amelynek dinamikus fejlődését a járványhelyzet csak gyorsította.

Továbbra is a Balaton az első számú kerékpáros-desztináció hazánkban, a fővárosból induló új, illetve megújult utak közül a Szentendre felé vezető a legnépszerűbb – derül ki a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) európai uniós támogatással a Budapest–Szentendre és a Budapest–Dunakeszi kerékpárútról, valamint a Budapest–Balaton kerékpárút Etyekig tartó első szakaszáról, és a Balatoni Bringakör három szakaszáról készített felméréséből.

„A Budapest–Balaton kerékpárút megépítése régóta várat magára, mert eddig nem lehetett biztonságosan és kényelmesen eljutni a fővárosból a legnépszerűbb kerékpáros-desztinációhoz. A Budapest–Etyek kerékpáros-útvonal elkészültével ennek egyik fontos szakasza valósult most meg” – mondta Dormán Emese, a MAKETUSZ marketingszakértője a likebalaton.hu weboldalon.

 

 

„A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség legfőbb célkitűzése egy kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat készítése, illetve fejlesztése – vette át a szót Pénzes Erzsébet, a MAKETUSZ elnökségének tagja. – Az országos lefedettségű rendszer összeköti a kerékpárosokat azokkal a turisztikai szolgáltatókkal, vendéglátóhelyekkel, szállásokkal és programokkal, amelyek örömmel és felkészülten fogadják a kerékpárral érkezőket. Egyrészt a bringázás a legdinamikusabban fejlődő turisztikai ág, másrészt a kutatásunkból kiderül, hogy a kerékpárosok jelentős fizetőképes keresletet jelentenek, és korábbi kutatások szerint is a kerékpározásnak jelentős a gazdaságélénkítő hatása.”

Az aktív turizmus világszerte és Magyarországon is egyre népszerűbb motivációja az utazásnak és a szabadidő hasznos eltöltésének. Különösen igaz ez a pandémia időszakára, amikor az emberek olyan élményeket kerestek, keresnek, amelyeket egyénileg vagy kisebb csoportban a szabadban élhetnek meg.

Forrás: vg.hu

Fotó: AFP

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik