BLOGRA FUTOTTUNK Zene, podcast vagy mély csend?

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 09:21
Blogszörfösünk újabban podcastek hallgatásával dobja fel a monoton edzéseket, ugyanakkor terepen inkább a csendet választja – íme tehát az örök kérdés: futni zenével, vagy anélkül jó?

Szinte mindig hallgatok zenét futás közben. Azért fontos számomra a hol halk, hol meg a dübörgő zene, mert ez a kikapcsolódás része. Viszont amikor terepen vagyok, kikapcsolom a lejátszót, mert akkor a csend a lényeg, illetve jobb, ha hallom, mi történik körülöttem. Előfordult már, hogy hátulról iszonyatos sebességgel jelentek meg terepbringások, és olyan szakaszon, ahol maximum egyetlen ember fér el, s nem tűnt életbiztosításnak, ha ott és akkor ütközünk. Az sem baj, ha meghallom, ha valamilyen állat van a közelben, illetve a hegyen lakó (általam még sosem látott) remetének sem örülnék, ha hirtelen felbukkanna. Szóval, néha kell a tökéletes hallás.

Mostanában viszont felfedeztem egy újdonságot: nagyon klassz podcastet hallgatni futás közben.

Főleg ebben az időszakban, amikor amúgy sem teper az ember, én legalábbis inkább kocogok a jó kis mínuszokban. Abszolút leköt egy-egy érdekes téma, és észre sem veszem a monotonitást. Legutóbb kifejezetten ezért igyekeztem elindulni futni, mert kíváncsi voltam egy ilyen anyagra, és egyébként nem lett volna rá alkalom. Egy szó, mint száz, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, remek szórakozás, igazi kikapcsolódás, és még a kalóriákat is égetjük közben!

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU
Hernádi László a talpfájdalmak miatt óvatosan tér vissza a hosszabb távokhoz, de a maximum 22 kilométeres edzések után már nagyon hiányoztak neki a hosszú futások. Az év elején végre elérkezettnek látta az időt, hogy tesztelje a lábát, és a Balatonnál futott 62 kilométert!

Úgy tűnik, a talpa ismét bírja ezt a fajta extrémebb terhelést!

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A szerző sportosan zárta a múlt évet, jó társaságban remek útvonalakat teljesítettek. Az új évet pedig ugyancsak elég combosan kezdte, rögtön tizenkét csúcsot érintett a Hármashatár-hegyen egy korábban letöltött track szerint. Ez az útvonal ismétlésért kiált!

SZUFLAVEDER.HU
A szerző ősszel meglehetősen motiválatlanul vágott bele az edzésekbe, mert az év második fele nem az elképzeléseinek megfelelően alakult. Elmaradt a nyárra tervezett biciklitúra, majd a fedett országos bajnokság. Talán idén mindent be tud pótolni, és ami a 2021 egyik fontos pozitívuma, hogy sérülés legalább nem történt!

FUTOLEPES.COM
Őry István futóedző honlapján sok érdekes anyagot találunk, mi több, podcastként is meghallgathatjuk őket.

Az egyik, ami felkeltette az érdeklődésemet, a kenyerekkel kapcsolatos, s az elkészítés módjairól is szó esik.

Ezt a podcastot azért hallgatom meg, mert pár éve én is észrevettem, hogy minél kevesebb pékárut eszem, annál jobb a gyomrom „közérzete”, viszont a jó minőségű kenyeret imádom, akár magában is szívesen fogyasztom! Az anyagból kiderül, mire kell figyelni vásárláskor!

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Magas hegyek között


KREMLICZA LEVENTE


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik