Golovin: A lányok nem a családdal töltik a húsvétot, hanem velünk

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 10:21
Vlagyimir Golovin (Fotó: Török Attila)
Mint arról beszámoltunk, a magyar felnőtt kézilabda-válogatottak szövetségi kapitányai rendszeresen megosztják gondolataikat a szurkolókkal blogjukban. Golovin Vlagyimir, a női csapat edzője természetesen a gárda ötkarikás kvalifikációs tornájáról beszélt blogja legújabb részében, de szót ejtett a férfiak bravúros kijutásáról is. A blogbejegyzést tartalmi változtatás nélkül közöljük!

„Óriási élmény volt a fiúk olimpiai selejtezője, a csapat játéka és a közönség is – kezdte Golovin Vlagyimir. – Biztos vagyok benne, hogy a hazai pálya a portugálok ellen az utolsó tíz percben nagyon sokat segített, mert látszott, hogy a bizonytalanságból magabiztosság lett, egy-egy játékosunk a döntő pillanatokban magára vállalta a felelősséget, és ez átbillentette a teljes csapatot. A portugál válogatottal a végjátékra minden pont fordítva történt. Bízom benne, hogy Debrecenben, a mi olimpiai selejtezőnkre is ilyen hangulatot varázsolnak a kedves szurkolók. Beszéltem a lányokkal, ők is ugyanezt remélik, volt közöttük, aki elsírta magát a portugálok elleni meccs után.

A női Bajnokok Ligájában sem akármilyen mérkőzéseken vagyunk túl. A Debrecen majdnem kiverte a nyolc közé jutásért a címvédő Viperst, bebizonyíthatta volna, hogy vannak csodák, csak a tapasztalat, a rutin hiányzott ahhoz, hogy egy ilyen végjátékot hogyan kell megoldani. Szilágyi Zolinak (a DVSC vezetőedzője) gratuláltam is az egész sorozathoz, szerintem senki nem gondolta volna, hogy ilyen jól sikerül, pontosan lehet látni, hogy a BL-ben mennyit fejlődött a csapat. Pedig nagyon nem egyszerű becsöppenni egy ilyen szintű nemzetközi kupába.

A Ferencváros hozta a szokásosat, szerintem a franciák nem nagyon szeretnek már ellene játszani, és azt is tudják, hogy hiába nyernek Érden, jön a visszavágó.

Nagyon nehezen indult a Fradinak ősszel a szezon, de a legfontosabb pillanatokban, amikor igazán kellett, vagy nagyon komoly védekezéssel, vagy ugyanilyen támadással, de mindig elérték a céljukat. Csapatként kiválóan működtek. Nem szeretek kiemelni embereket, de Bölknek a Brest elleni első mérkőzésen nem ment, aztán a visszavágón nagyon fontos gólokat lőtt, Malestein is kimagaslott, de nekem persze ennél is fontosabb, hogy Márton Gréti hibátlanul lőtte a ziccereit, Klujber Keti, aki a válogatott összetartáson még betegeskedett, ki kellett húzni a fogát, szintén rengeteget segített, és a kapusteljesítmény is nagyon kellett a továbbjutáshoz.

Rátérek a válogatottra. Már péntek este találkozunk a kerettel, aminek biztosan nem örül mindenki, mert így a lányok nem a családdal töltik a húsvétot, hanem velünk. Faluvégi Dorottya és Papp Niki csak vasárnap jöhet, szombaton még bajnoki mérkőzést játszanak, utána csatlakoznak hozzánk. Albek Annának sajnos eltört az orra, szeretnénk, hogy velünk legyen, még ha egyelőre nem is játszhat, mert van ennek az egésznek a kézilabda mellett emberi oldala is. Nem hiszem, hogy a jövő héten játékra alkalmas lesz, de remélem, a selejtezőn már beszállhat.

Jövő szerdán indulunk Norvégiába, ahol csütörtökön az Európa-kupában játszunk, szombaton pedig Győrben fogadjuk az osztrákokat. Így legalább vasárnapra kapnak a lányok egy pihenőnapot, és utána már Debrecenben készülünk az olimpiai selejtezőre. Tudom, hogy a húsvét az egyik legnagyobb ünnep, nekem is vannak kicsi gyermekeim, szeretteim, de remélem, még sok húsvétot tölthetünk együtt, az olimpiai selejtezőt viszont most rendezik. És nem azért találkozunk, hogy jól érezzük magunkat, hanem hogy kijussunk az olimpiára. Ennek érdekében minden percet meg kell ragadnunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik