A Milan vert seregként érkezett, és úgy is távozott Madridból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 20:39
null
Arda Turan így ünnepelte az Atlético második gólját (Fotó: Action Images)
Az Atlético Madrid a visszavágón is legyőzte az AC Milant, így kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A hazaiak Diego Costa góljával már nagyon korán megszerezték a vezetést, Kaká azonban egyenlíteni tudott. Arda Turan szerencsés góljával még a szünet előtt ismét előnyhöz jutottak a hazaiak, innen pedig már nem volt visszaút a Milan számára.

Az AC Milan a januárban Massimiliano Allegrit váltó új edzővel, Clarence Seedorffal sem szárnyal. Legutóbbi kilenc tétmeccséből ötöt elveszített a milánói gárda (három győzelem és egy döntetlen mellett), köztük az Atlético Madrid elleni BL-nyolcaddöntő első, olaszországi felvonását is. A Milan így vert seregként érkezett a mai madridi visszavágóra (már csak azért is, mert legutóbbi két bajnokiján, a Juventustól és az Udinesétől is vereséget szenvedett), és már a 3. percben hátrányba is került...

A milánói meccs egyetlen gólját szerző Diego Costa ezúttal is kihasználta a védők hibáját. Az első meccsen az Ignazio Abatétól kapott labdát váltotta gólra, ezúttal pedig Gabi szerezte meg Michael Essien rossz passzát, majd Koke ívelt mesterien a védők mögé, Costa pedig a levegőben úszva közelről a kapuba lőtt, ez volt a hatodik BL-találata ebben a szezonban, mindegyik meccsen betalált, amelyiken pályára lépett. 1–0

Ezt követően úgy nézett ki a játék képe, hogy a Milan próbált támadni, de az Atlético jól szűkítette a területeket, így helyzetig sem jutottak a vendégek.

ATL. MADRID–MILAN – STATISZTIKA
Kapura lövések: 13–11
Kaput eltaláló lövések: 7–5
Kapufák: 1–1
Veszélyes támadások száma: 34–22
Labdabirtoklás: 45–55%
Szögletek: 3–3
Sikeres passzok: 74–79%
Szabálytalanságok: 10, ill. 17
Sárga lapok: 1, ill. 4

Egészen a 27. percig, amikor első helyzetéből rögtön gólt szerzett az olasz csapat: Andrea Poli jobb oldali beadására Kaká érkezett a hosszú oldalon, és öt méterről a kapuba fejelt. 1–1

Ez volt Kaká 30. BL-gólja, ő az első brazil, aki elérte ezt a határt a Bajnokok Ligájában. A támadó 2009-ben egyébként szerzett már gólt az Atlético pályáján a Real Madrid játékosaként, és akkor 3–2-re győzött a csapata. Ezzel most is kiegyezett volna...

A Milan 1–1-nél már csak egy gólra volt attól, hogy továbbjutásra álljon, és Kakának meg is volt a helyzete ehhez, de Adel Taarabt beadását az ötösről fölé fejelte.

Ezután az Atlético Madrid szerzett gólt a „semmiből". Arda Turan húszméteres lövése az első gólnál beragadó Adil Ramin irányt változtatva került a Milan kapujába. 2–1

A szünetig kis híján tovább növelte előnyét a spanyol együttes, de Juanfran jobb oldali beadását Raúl García kevéssel a jobb kapufa mellé ollózta. Egy félidő után jó mérkőzésen 2–1-re vezetett az Atlético Madrid.

A második félidő úgy indult, ahogy az első, Diego Costa-helyzettel, de éles szögből ezúttal nem tudott betalálni a spanyol válogatott csatár, a labda elsuhant a kapu előtt. Nem sokkal később egy kontra végén Gabi lövése a bal oldali kapufát is súrolta, mielőtt elhagyta a játékteret.

Boneráék ezúttal sem bírtak Diego Costával
Boneráék ezúttal sem bírtak Diego Costával

A Milan az Atlético második gólja után nagyon leült, és a második félidőben sem nagyon talált magára. Az első kapura tartó vendéglövésre a 60. percig kellett várni ebben a félidőben – Mario Balotelli kísérlete a sorfalról vágódott le. A Milan támadójátékán a szünetben Taarabt helyére beálló Robinho sem sokat lendített.

A 69. percben Seedorf már kockáztatott, az amúgy gyengén játszó védekező középpályás, Essien helyére beküldte a csatár Giampaolo Pazzinit, csakhogy nem a Milan, hanem az Atlético volt ismét eredményes nem sokkal a csere után.

Gabi szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Raúl García pedig fejjel szerezte meg a harmadik hazai gólt. 3–1

Ezután Robinho még megdöngette a lécet, de többre már nem futotta a Milan erejéből. Nem úgy Diego Costának, aki a 85. percben a teljesen hitehagyottá váló Milan-védők között könnyedén lépett ki, és beállította a 4–1-es végeredményt.

Az Atlético kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel búcsúztatta a BL-től az utolsóként állva maradó olasz csapatot, a Milant.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Atlético Madrid (spanyol)–AC Milan (olasz) 4–1 (Diego Costa 3., 85., Arda Turan 40., Raúl García 70., ill. Kaká 27.)
Tj: az Atlético Madrid, 5–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik