BL: sokan kinevették, de beigazolódott Rooney jóslata a City–Real párharcról

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 11:07
Mint ismert, a Manchester City hazai pályán 4–0-ra kiütötte a címvédő Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, így bejutott a fináléba. A párharc előtt az angol labdarúgás ikonikus alakja, Wayne Rooney azt jósolta, hogy Guardioláék könnyedén jutnak be a döntőbe.

Rooney megmondta (Fotó: Getty Images)
Rooney megmondta (Fotó: Getty Images)

„A Manchester City nemcsak legyőzi a Real Madridot, hanem megsemmisíti – írta korábban a The Times hasábjain a 120-szoros angol válogatott Wayne Rooney. Lehet, hogy tévedek, de a City más szinten van. Már az idény elején azt éreztem, hogy Guardiola csapata megnyeri a BL-t, az elmúlt hónapok teljesítményét látva pedig még inkább ezt gondolom. A legjobbkor került csúcsformába az együttes. Tudom, hogy a tavalyi párharcot a Real Madrid nyerte meg, de most teljesen más a helyzet. A City jobban védekezik, türelmesebb, a legnagyobb különbséget mégis Erling Haaland jelenti. Ha ő ott lett volna a tavalyi elődöntőben, biztosan nincs az a néhány perces összeomlás, ami a spanyolok továbbjutását eredményezte.”

Sokan – első sorban a madridi csapat drukkerei – kiakadtak a Manchester United legendájának szavain, ám Rooney jóslata beigazolódott, hiszen a manchesteri meccsen Guardioláék átgázoltak a Realon, igaz, Haaland egyik mérkőzésen sem parádézott, gólt nem tudott szerezni.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 4–0 (2–0)
Manchester,Etihad Stadion, 52 313 néző.Vezette:Szymon Marciniak (lengyel)
MANCHESTER CITY:Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – Rodri, Gündogan (Mahrez, 79.), De Bruyne (Foden, 84.) – Bernardo Silva, Haaland (J. Álvarez, 89.), Grealish.Menedzser:Pep Guardiola
REAL MADRID:Courtois – Dani Carvajal (Lucas Vázquez, 80.), Éder Militao, Alaba, Camavinga (Tchouaméni, 80.) – Valverde, Kroos (Marco Asensio, 70.), Modric (Rüdiger, 63.) – Rodrygo (Dani Ceballos, 80.), Benzema, Vinícius Júnior.Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Gólszerző: Bernardo Silva (23., 37.), Éder Militao (76. – öngól), J. Álvarez (90+1.)

Az első mérkőzésen:Real Madrid–Manchester City 1–1
Döntőbe jutott aManchester City5–1-es összesítéssel.

A június 10-i, isztambuli döntőben: Internazionale (olasz)–Manchester City (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik