BL: Modric magabiztosságot, higgadtságot és hitet lát a társakban

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 11:33
null
Modric az ilyen meccsekért él (Fotó: Getty Images)
Szerda este eldől, hogy a Manchester City vagy a Real Madrid jut-e be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe és küzdhet meg az Internazionaléval a trófeáért. Az angliai visszavágó előtt a madridiak horvát aranylabdás játékosát, Luka Modricot idézte a klub honlapja.

„Sok ehhez hasonló mérkőzésen játszottunk már, s a csapattársaimban és az edzőmben is látom a magabiztosságot, a higgadtságot és a hitet – árulta el Luka Modric.Együtt vagyunk, küzdünk egymásért, s megvan bennünk a harci szellem. Csodálatos lenne bejutnunk a döntőbe.”

„Jól érezzük magunkat és élveznünk kell a pillanatot. Nagyszerű, hogy ilyen sokszor eljutunk az elődöntőig és a döntőig, alig várjuk már a meccset” – szögezte le a Real Madrid karmestere.

A múlt heti összecsapásukra visszapillantva Modric úgy látta, hogy az első 20 percben nem voltak jók, de aztán feljavultak. A vezetésük megszerzése után újabb gólt is szerezhettek volna, de a Manchester City egyenlíteni tudott. Szerinte apró dolgok jelentik majd a különbséget. „Koncentráltnak kell lennünk, csapatként dolgoznunk és a legjobbunkat hoznunk. Remélem, ennyi elég lesz, hogy kiharcoljuk az újabb finálét.”

Hozzátette, hogy fekszenek nekik az ilyen jelentőségű, nagy tétű párharcok, és azért is nyerték már meg ilyen sokszor a sorozatot, mert megvolt a hitük és az önbizalmuk is hozzá.

A blancók számára rossz hír volt, hogy Eduardo Camavingát sérülés miatt le kellett cserélni a hétvégi bajnokin, de Modric szerint a 20 éves játékos bevethető lesz szerdán.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 1–1 (1–0)
Madrid,Santiago Bernabéu Stadion, 63 485 néző.Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
REAL MADRID:
Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos (Tchouaméni, 84.), Modric (Nacho, 87.) – Rodrygo (Asensio, 81.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző:Carlo Ancelotti
MAN. CITY:
Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Bernardo Silva, Haaland, Grealish. Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző:
Vinícius Júnior (36.), ill. De Bruyne (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik