BL: Shakespeare szeretné, ha ezek az esték még nem érnének véget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 23:40
null
Saúl Niguez (balra) és Jamie Vardy szinkronesése (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Leicester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó egyetlen gólját tizenegyesből Antoine Griezmann szerezte a 28. percben. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Nagyon férfias, harcos kis mérkőzés volt ez – értékelt a hazai mester, Diego Simeone. – Jó, hogy nyertünk, de a visszavágó nagyon nehéz lesz, bármi megtörténhet. Ma nem voltunk elég erősek, de azért nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt. Veszélyes ellenfél a Leicester, oda kellett figyelni az ellentámadásaira. A második félidőben öt középpályással játszottak, nem maradt elég tér a támadásokra, egyébként is jobban védekeztek már. Hiányzott a csapatomból az átütőerő. Hogy a végén miért nem fogtam kezet kollégámmal? No komment. Griezmann? Mesés futballista, az ember már nem is tudja, hogy milyen poszton játszik, középpályásként is szerepel, de előrébb is remek... A szezon kritikus időszakában hozza a formáját, ez nagy segítség. Fantasztikus éjszakánk lesz Angliában, a tét, a szurkolók közelsége... Maga lesz a futball az a mérkőzés, egy éjszaka, amely tisztán csak a futballról fog szólni.”

„Az egy-nullás vereséget elfogadtuk volna a meccs előtt is – vallott őszintén a Leicester menedzsere, Craig Shakespeare. – Egy gólt nagyon szerettünk volna lőni, de hát látta mindenki, milyen remek csapat az Atlético Madrid. A továbbjutás kérdése nem dőlt még el. A büntető befújása volt a kulcsjelenet, nagyon csalódottak vagyunk, csupán szabadrúgás járt volna. Nincs könnyű dolguk a játékvezetőknek, de senki sem akar inkorrekt döntéseket. Az olyan emberekkel, mint Robert Huth, mindig sokat kockáztatunk, de a nagy, fontos mérkőzések kihozzák belőlük a maximumot. Márpedig ez fontos mérkőzés volt. Ma azt szerettük volna bizonyítani, hogy mentálisan és fizikailag is versenyképesek vagyunk ezen szinten. Senki sem okozott csalódást a csapatban, odahaza meg tudjuk, mit kell tennünk.”

„Tudtuk, hogy nehéz lesz ez a meccs, és azt is, hogy sok helyzete lesz az ellenfélnek, mert remek játékosokból áll, és remek szellemiségben futballozik az Atlético. A második félidőre váltottunk, jobban fogtuk Antoine Griezmannt, nem volt már olyan sok tér a csapatrészek között. Nagy kihívás áll előttünk, de még megvan az esélyünk a továbbjutásra. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de általában okozunk csalódást odahaza a szurkolóinknak, akik igazán élvezték már eddig is a BL-éjszakákat. Annyi egészen biztos, hogy odahaza sokkal több helyzetet kell kialakítanunk, mint ezen az estén Madridban” – tette még hozzá a nemrégiben kinevezett mester.

„Az volt a nagy célunk, hogy ilyen stadionokban ilyen meccseket vívjunk. Remélem, a hátrány ellenére elérjük a következő kört, a kapott gól után távol tartottuk őket a kapunktól. Tudjuk, hogy odahaza erősebbek leszünk, biztos vagyok benne, hogy sok gondot okozunk ott nekik” – így a Leicester csereembere, Andy King.

„A büntető keresztülhúzta terveinket, nehéz elfogadni egy ilyen döntést egy ennyire egyértelmű helyzet után… El kell fogadnunk a játékvezető döntését. Betalálhattak volna a kapunkba akkor is, ha szabadrúgás következik, igaz, tizenegyesből azért könnyebb gólt szerezni. Igencsak röpködtek a sárgák, Robert Huth kiesése nagy csapás, ő ugyanis világklasszis védő” – így az angolok dán kapusa, Kasper Schmeichel.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atlético Madrid–Leicester City 1–0
(1–0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 54 851 néző. Vezette: J. Eriksson (svéd)
Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, Filipe Luís – Saúl, Gabi, Koke, Carrasco (Á. Correa 65.) – F. Torres (Thomas, 75.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Leicester City: K. Schmeichel – Simpson, Benaluane, Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Vardy (Szlimani, 77.), Okazaki (A. King, a szünetben). Menedzser: Craig Shakespeare
Gólszerző: Griezmann (28. – 11-esből)

A visszavágót április 18-án rendezik Leicesterben.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik