William Gallas az utolsó percekben mentett pontot Kijevben

Vágólapra másolva!
2008.09.17. 22:52
A Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában az Arsenal csak döntetlenre volt képes Kijevben, ahol William Gallas utolsó percekben szerzett találatával hozták 1–1-re a mérkőzést. A Porto az első negyedóra végén már két góllal vezetett, a spanyol Daniel Güiza azonban fél óra után szépített, így a portói mérkőzés végig kiélezett volt. A csereember Lino találata a 91. percben a hazaiak javára döntött.
Pontot ért az Arsenal küzdése a végjátékban
Fotó: Reuters
Pontot ért az Arsenal küzdése a végjátékban
Pontot ért az Arsenal küzdése a végjátékban
Fotó: Reuters
Pontot ért az Arsenal küzdése a végjátékban

PORTO–FENERBAHCE

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a portugál és a török csapat összecsapása. A 2004-ben a csúcsig (értsd Bajnokok Ligája-győzelemig) jutó hazai kék-fehérek immár hagyományosan jól szerepelnek az elitligában, hazai pályán különösen ritkán kellett csalatkoznia játékosaiban a Porto közönségének.

Ennek megfelelően nagyon bekezdett Jesualdo Ferreira együttese. Lisandro López első lövést még fogta Volkan Demirel, a 11. percben azonban már a török kapus is tehetetlen volt.

Raúl Meireles adott be a bal oldalról, a török védelem egy helyben állt, és úgy nézte, ahogy az argentin játékos, mint egy szellem járkál közöttük. Szellemekre azonban abszolút nem jellemző módon a tavalyi portugál gólkirály természetes egyszerűséggel helyezett a kapuba mintegy tíz méterről (1–0).

Három perccel később már kettő volt az előny egy Dél-Amerikából importált akciónak köszönhetően. Ismételten a bal oldal volt előtérben, ezúttal az uruguayi Cristian Rodríguez passzolt vissza az argentin Lucho González elé, aki 17 méterről, remekül eltalált lövéssel kilőtte a bal alsó sarkot (2–0).

A tavaly negyeddöntőig jutó Fenerbahcének negyedóra után fel volt adva a lecke, hogy tisztes eredményt érjen el, ám a nyáron nem véletlenül igazolt a selejtezőben az MTK-t is búcsúztató török élcsapathoz a tavalyi spanyol gólkirály. Daniel Güiza rögtön a csoportkör első találkozóján eredményes tudott lenni: Alex fejese után kihasználta a hazaiak kapuját védő Helton bizonytalankodását, és a kapuba helyezte a labdát (2–1).

A második félidőben a Porto rutinosan tartotta az eredményt, a Fenerbahcének nem sikerült az egyenlítés, Lino pedig a ráadásban – egy perccel pályára lépése után – beállította a 3–1-es végeredményet.


DINAMO KIJEV– ARSENAL

Kijevbe még nem érkezett meg az igazán hideg – a mérkőzést megelőzően 12 fokot mértek az ukrán fővárosban, ennek ellenére nem volt könnyű dolga az Arsenalnak.

A londoniak az elsőd félidőben csak szenvedtek, a fordulás után ráadásul a hazaiak szereztek vezetést egy tizenegyesből Bangoura révén (1–0).

Arsene Wenger tanítványai mindent megtettek azért, hogy kiegyenlítsenek, így az utolsó pillanatokban sikerült is megszerezni az egy pontot jelentő találatot. Walcott beadása Adebayor előtt még elszállt, ám az előrehúzódó William Gallas közvetlen közelről a kapuba helyezte az egyenlítő gólt.

A Kijev már most túlteljesítette a tavalyi BL-szereplését, hiszen a 2007–2008-s szezonban nem szereztek pontot a csoportkörben, és 4–19 gólkülönbséggel az egész BL mezőnyének leggyengébb teljesítményét nyújtották.

BAJNOKOK LIGÁJA


Nézőszám: 52 000
Játékvezető: Bertrand Layec
Asszisztensek: David Benech, Michael Annonier (franciák)

A KEZDŐCSAPATOK
PORTO FENERBAHCE
Hélton Volkan Demirel
Sapunaru Yasin Cakmak
Rolando Lugano
Bruno Alves Gökhan G.
Benítez Roberto Carlos
Fernando Emre B.
Lucho González Alex
Raul Meireles Ugur Boral
M. González Selcuk Sahin
Lisandro López Maldonado
C. Rodríguez Güiza
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jesualdo Ferreira Luis Aragonés

Gólszerzők: Lisandro López (11.), Lucho González (14.), Lino (92.), ill. Güiza (29.)
Csere: M. González h. Hulk (60.), Raúl Meireles h. Tomás Costa (67.), C. Rodriguez h. Lino (91.), ill. Selcuk Sahin h. Josico (46.), Josico h. Burak Yilmaz (55.), Ugur Boral h. Kazim-Kazim (76.)
Sárga lap: Sapunaru (54.), ill. Lugano (71.), Güiza (74.)


BAJNOKOK LIGÁJA


Nézőszám: 34000
Játékvezető: Luis Medina Cantalejo
Asszisztensek: Jesús Calvo Guadamuro, Luis Alberto Gutierrez Perez (spanyolok)

A KEZDŐCSAPATOK
DINAMO KIJEV ARSENAL
Bogus Almunia
Betao Sagna
Diakhate K. Touré
Mihalik Gallas
Neszmacsnij Clichy
Yussuf Song
Vukojevic Fabregas
Eremenko Denílson
Alijev Walcott
Ninkovics Van Persie
I. Bangoura Adebayor
Vezetőedző: Menedzser:
Jurij Szemin Arsene Wenger
Gólszerzők: I. Bangoura (64. – 11-esből), ill. Gallas (89.)
Csere: Bangoura h. Kravec (91.), Yussuf Asatiani (92.), ill. Song h. Bendtner (70.), Sagna h. Eboué (78.)
Sárga lap: Neszmacsnij (57.), I. Bangoura (71.), Vukojevic (82.), Diakhate (92.), ill. Sagna (63.), Van Persie h. Vela (85.)


A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Porto 1 1 0 0 3–1 +2 3
2. Arsenal 1 0 1 0 1–1 0 1
2. Dinamo Kijev 1 0 1 0 1–1 0 1
4. Fenerbahce 1 0 0 1 1–3 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik