Steven Gerrard: Hősök és győztesek akarunk lenni Athénben!

Vágólapra másolva!
2007.05.23. 12:05
Steven Gerrard szerint a liverpooli labdarúgók óriási elszántsággal készülnek az AC Milan elleni szerda esti Bajnokok Ligája-döntőre, mindenképpen győztesek és hősök akarnak lenni. A „vörösök” csapatkapitánya szerint már a 2005-ös diadal is csodálatos siker volt, de a „duplázás” még különlegesebb teljesítmény lenne.Szavazzon, ki a jobb! – Összehasonlítás posztonként
Steven Gerrard szerint 2005-ben magukat is sokkolták a diadallal
Reuters
Steven Gerrard szerint 2005-ben magukat is sokkolták a diadallal
Steven Gerrard szerint 2005-ben magukat is sokkolták a diadallal
Reuters
Steven Gerrard szerint 2005-ben magukat is sokkolták a diadallal

„Hősök akarunk lenni, győztesként szeretnénk hazatérni” – kezdte nyilatkozatát a két évvel ezelőtti isztambuli finálé egyik hőse, a liverpoooliak első gólszerzője.

A törökországi döntő a nemzetközi labdarúgás történetének egyik legemlékezetesebb mérkőzése, hiszen a Milan a szünetig már három gólos előnyre tett szert, de az angol gárda végül 11-es párbajban diadalmaskodott.

„Már az is csodálatos eredmény, hogy egyszer megnyertük a döntőt. Ha ez másodszor is sikerülne, akkor az még különlegesebb lenne. A nagy európai klubok közé kerülnénk” – folytatta Gerrard.

Az elemzők szerint most is az AC Milan számít esélyesnek, de jól tudjuk, ez már 2005-ben sem ért sokat. Két évvel ezelőtt az „előcsatározások” során a Liverpool a Juventust és a Chelsea-t is elbúcsúztatta, idén pedig a tavalyi BL-győztes FC Barcelona, valamint újra a Chelsea számított „nagy halnak” a „vörösök” menetelése során.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
„Most biztosabbak vagyunk a sikerben. Két évvel ezelőtt minden meglepetésként ért bennünket. Elkönyveltük, hogy néhány szép siker ellenére még nem okvetlenül mi vagyunk Európa legjobbjai. Magunkat is sokkoltuk az akkori győzelemmel, de most már más lenne a helyzet. Sokkal érettebb a csapatunk, most már nem érezzük bónusznak a döntőbe kerülést” – szögezte le a liverpooli legenda.

Steven Gerrard kitért arra, hogy a bajnoki eredmények alapján a gárda még a Manchester United és a Chelsea nyomában kullog, de az európai eredmények már mást mutatnak.

„Az elmúlt három évben valamennyi nagy csapattal játszottunk, s általában mi voltunk a győztesek. Ez elárulja, mennyire jók vagyunk” – zárta nyilatkozatát Steven Gerrard.

A Liverpool FC szerdán este hatodszor nyerheti meg a legrangosabb európai sorozatot, míg az AC Milan hetedszer diadalmaskodhat.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ

AC MILAN-LIVERPOOL FC

Helyszín: Athén (Olimpiai Stadion)
Nézőszám:
Játékvezető: Herbert Fandel (német)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
AC MILAN LIVERPOOL FC
1 Dida 25 Reina
44 Oddo 3 Finnan
13 Nesta 23 Carragher
3 Maldini 5 Agger
18 Jankulovski 6 Riise
8 Gattuso 16 Pennant
21 Pirlo 8 Gerrard
23 Ambrosini 14 Xabi Alonso
10 Seedorf 7 Kewell
22 Kaká 15 Crouch
9 F. Inzaghi 18 Kuyt
---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik