Tőzsérék legyőztek a tartalékos Milant

Vágólapra másolva!
2006.11.21. 22:54
Tőzsér Dániel és Juhász Roland is pályára lépett a BL-csoportkör ötödik játéknapján. Az AEK Athén középpályása 66 percet kapott a Milant legyőző görög együttesben, egy sárga lapot is kapott, míg a védő a Lille-ben döntetlent elérő Anderlechtbe a rendes játékidő hosszabbításában állt be. A brüsszeliek már biztosan nem juthatnak tovább a csoportból. Az AC Milan esetében azonban ezen a napon eldőlt, hogy a veresége ellenére csoportgyőztesként léphet majd a nyolcaddöntőbe.
Tőzsér Dániel (88) és a többi AEK-játékos ünnepli a győztes gólt szerző Julio Cesart
Reuters
Tőzsér Dániel (88) és a többi AEK-játékos ünnepli a győztes gólt szerző Julio Cesart
Tőzsér Dániel (88) és a többi AEK-játékos ünnepli a győztes gólt szerző Julio Cesart
Reuters
Tőzsér Dániel (88) és a többi AEK-játékos ünnepli a győztes gólt szerző Julio Cesart

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ

H CSOPORT:
AEK ATHÉN (GÖRÖG)-AC MILAN (OLASZ) 1-0 (1-0)
Athén, vezette: Eric Bramhaar (holland)
AEK ATHÉN: Sorrentino- Cirillo, Dellasz, Papasztopulosz, Circiopulosz (Morasz a 78.)- Emerson, Zikosz, Tőzsér (Kirikiadisz a 66.)- Manduca- Liberopulosz, Julio Cesar (Hetemaj a 86.). Vezetőedző: Lorenzo Serra Ferrer.
AC MILAN: Dida (Kalac a 78.)- Brocchi, Costacurta (Jankulovski a 46.), Maldini, Bonera- Gourcuff, Pirlo, Seedorf- Kaká- Oliveira (Borriello a 70.), Inzaghi. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Julio Cesar (33.)
Sárga lap: Circiopulosz (34.), Tőzsér (58.) ill. Oliveira (45.), Seedorf (75.)
LILLE (FRANCIA)-ANDERLECHT (BELGA) 2-2 (1-1)
Lens, vezette: Tom Henning Övrebo (norvég)
LILLE: Sylva- Chalmé, Plestan, Rafael, Tafforeau- Makoun, Bodmer- Keita, Fauvergue (Bastos a 71.), M. Robail (Debuchy az 55.)- Odemwingie (Mirellas a 75.). Vezetőedző: Claude Puel.
ANDERLECHT: Schollen- Vanden Borre, De Man, Van Damme, Deschacht- Pareja, Biglia (Juhász a 90+3.), Goor- Ahmed Hasszan (Vanderhaeghe a 83.)- Tchite, Mbo Mpenza (Boussoufa a 66.). Vezetőedző: Frank Vercauteren.
Gólszerző: Odemwingie (28.), Fauvergue (47.) ill. Mpenza (38., 48.)
Sárga lap: Tafforeau (42.) ill. Van Damme (29.), Ahmed Hasszan (42.), Pareja (50.)
Kiállítás: Van Damme (88.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Tőzsér Dánielnek ezúttal is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Lorenzo Serra Ferrer, az AEK Athén spanyol vezetőedzője. A magyar játékos a középpálya bal oldalán kapott helyet a Milan ellen. Az olaszok mestere, Carlo Ancelotti rendkívül tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát.

Az első percben máris helyzetbe került a görög csapat, Tőzsér szöglete után Dellasz csúsztatott a kapu fölé.

A következő percekben az athéniek olasz kapusa, Sorrentino mutatta meg többször is a tudását, mindannyiszor Inzaghi próbálkozásait hatástalanította.

A 32. percben váratlanul vezetéshez jutott az AEK Athén, amikor a brazil Julio Cesar ballábas szabadrúgása elment a sorfal mellett és a jobb sarokban kötött ki.

A második félidőben Inzaghi a szünetben csereként beállt Jankulovski beadása után a kapufát találta telibe. Tőzsér az 58. percben sárga lapot kapott, majd a 66. percben Kirikiadisz váltotta őt. A már továbbjutott vendégek a második félidőben sem tudtak betalálni, így vesztesen hagyták el a pályát. A Milannál Dida kapust térdsérülés miatt le kellett cserélni.

Az Anderlecht együttesében csak a kispadra ültette Juhász Rolandot Frank Vercauteren vezetőedző, így a védelem közepén Jelle van Damme és Mark de Man kezdett.

Odemwingie szerzett vezetést a Lille-nek az Anderlecht ellen
Odemwingie szerzett vezetést a Lille-nek az Anderlecht ellen
Az első percek eseménytelenül teltek el, Odemwingie és Bodmer célt tévesztett lövéseit jegyezhettük csak fel.

A 28. percben egy hatalmas védelmi hibának köszönhetően megszerezte a vezetést a hazai csapat: Deschacht szerette volna kikísérni a labdát, ám azt elvették tőle, és a visszagurítás után Odemwingie ballal lőtt a hálóba.

A 38. percben a sérüléséből visszatért Mbo Mpenza egy kiugrás után elemelte a labdát Tony Sylva fölött, a játékszer a kapufáról pattant be.

A félidőig nem változott az eredmény, a második játékrész újabb Lille-góllal indult: a tizenhatosnál Fauvergue lövése elsőre lepattant a védőkről, a támadó azonban másodjára bezúdította Schollen hálójába a labdát.

Nem sokáig tartott a francia öröm: a korábban a Sporting Lisszabont is megjárt Mpenza védőjétől szorongatva is a hálóba lőtt.

A hátralévő időben nem változott az eredmény, a 88. percben Jelle van Damme megkapta a második sárga lapját, ezzel együtt a pirosat is. A hosszabbításban lehetőséget kapott Juhász is, aki Bigliát váltotta.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. AC Milan 5 3 1 1 8-2 +6 10
2. AEK Athén 5 2 1 2 4-7 -3 7
3. Lille 5 1 3 1 6-5 +1 6
4. Anderlecht 5 0 3 2 5-9 -4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik