Atlétikai vb: Rendesen dobogott a szívem – Herczeg György

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 14:02
Ha nem egy hónapja dobja meg Herczeg György a 84.98-as országos csúcsát, hanem ma, a gerelyhajítás selejtezőjében, akkor simán döntőbe jutott volna a budapesti vb-n. Emiatt el is volt keseredve a 19 éves versenyző, viszont a verseny után közös képet kérő szurkolók sokat segítettek neki abban, hogy ezen felül tudjon kerekedni. 

„Amikor kiérkeztem a stadionba, egyből több helyről hallottam a nevemet és ez nagy biztatást jelentett nekem. Sajnos az első sorozat nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna: 72 métert hajítottam, sokkal magabiztosabb lettem volna, ha egy 75 méteres dobással indítok. A harmadik sorozatnál nagyon sokan szurkoltak, rendesen dobogott is a szívem. Próbáltam minden energiámat összegyűjteni, de kicsit elvesztettem az egyensúlyomat, ezért az a hajítás nem sikerült” – összegezte a selejtezőben nyújtott teljesítményét Herczeg György.

Videónkban arról is beszél, hogyan fogadta a lelátónál a közönség a verseny után. Illetve az idényét is értékeli, amely tele volt sikerekkel, kezdve a magyar bajnoki címtől a 84.98-as országos csúcson át az U20-as Európa-bajnoki címig. És végül szóba kerül a párizsi olimpia is, valamint azt is elmondja, miért nem váltott a selejtező után néhány szót edzőjével, Németh Miklóssal és édesapjával.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik