Atlétikai vb: öt szám után is Neugebauer vezet tízpróbában

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 23:28
null
Leo Neugebauer továbbra is vezet (Fotó: Török Attila)
Öt versenyszám után továbbra is a német Leo Neugebauer vezet a budapesti atlétikai világbajnokság tízpróbaversenyén. A magasugrást a norvég Sander Skotheim nyerte, míg honfitársa, Markus Rooth a 400 méteres futást húzta be.

 

Szombat délután a magasugrással folytatódott a tízpróba a budapesti atlétikai világbajnokságon. A számot a norvég Sander Skotheim nyerte 211 centivel. Az összetettben vezető Leo Neugebauernek a 205 centiméter nem sikerült, viszont az őt üldöző Damian Warner idei legjobbját elérve megugrotta ezt, így csökkentett a hátrányán.

A magasugrásban Kyle Garland végzett a második helyen, míg Pierce Lepage a harmadikon. A kanadai a 208 centiméteres ugrásával feljött az összetett második helyére, ugyanis Warnerrer holtversenyben 3662 ponttal álltak a 3730 pontos Neugebauer mögött.

Ezt követően rendezték a 400 méteres futást, ahol a norvég Markus Rooth (48.27) és Janek Oiglane (48.41) is egyéni legjobbat futott az első futamban. A második etapot Lepage nyerte a grenadai Lindon Victor előtt. A szám abszolút győztese a harmadik futamot megnyerő Puerto Ricó-i Ayden Owens-Delerme volt 46.44-es idővel.

Az összetett élén továbbra is Leo Neugebauer áll 4640 ponttal. Őt Pierce Lepage (4610), és Damian Warner (4578) követi.

Szombat délelőtt a 110 m gát, a diszkoszvetés és a rúdugrás vár a versenyzőkre, majd délután a gerelyhajítás következik, végül az 1500 méterrel záródik a viadal.

Magyar atléta nem indult ebben a versenyszámban.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik